About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Thursday, 29 December 2016

Melaka (Part 1)

♥Assalamualaikum♥

30 SEPTEMBER 2016, JUMAAT

We're back. Kali ne ke Selatan tanah air. Unplanned trip, tetiba ja Mr Azrol ajak pi jalan-jalan. Ingat nak jalan sekitar KL ja. ropanya diajaknya kita ke Melaka Bandaraya Bersejarah. Kecil tapak tangan, padang bola Stadium Old Trafford adinda tadahkan wahai kanda. Kihkihkih!!

Kebetulan memang ari ne mintak half day dengan bos sebab pengasuh Nur Iman ada hal petang nanti. So, alang-alang tu moh la kita pi holiday.

Balik tengahari, kelam kabut packing bag. Lepas solat Jumaat, kui 3 petang, kami bertolak. Perjalanan amik masa lebih kurang sejam, sampai Melaka kui 4 petang. Mai pun mengejut, so ikut nasib la hotel mana yang kosong. Tak dak kosong kita tidoq dalam qeta. Kihkihkih!!


 MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH
Melaka dikenali sebagai Melaka Negeri Bersejarah, Melaka Darul Azim atau Negeri Hang Tuah. Melaka telah diisytiharkan oleh UNESCO sebagai Bandar Warisan Dunia (World Heritage). Fakta menarik mengenai Melaka yang harus anda tahu, pada tahun 2008, Melaka diisytiharkan sebagai "Melaka Maju" pada 20.10.2010 pada jam 20.10 do Stadium Hang Jebat yang disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia langsung dari Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur. Melaka terletak di Pantai Barat Daya Semenanjung Malaysia. Berkeluasan 1 650 km persegi. Melaka bersempadankan Negeri Sembilan di utara dan Johor di timur.
Terdapat banyak tempat menarik di Melaka, kita boleh melakukan pelbagai aktiviti di Melaka selain melawat tempat-tempat bersejarah seperti Banda Hilir, Kota A'Famosa, Kota St. John, Gereja St. Christ dan sebagainya. Pelajarilah sejarah Melaka.


Monday, 12 December 2016

Nur Iman - Almost 2 years

♥Assalamualaikum♥

8 DISEMBER 2016, KHAMIS

Diam-diam, Nur Iman dah nak masuk 2 tahun. Tinggai beberapa bulan ja lagi. Dah besaq, dah makin pandai, dah makin bijak. Dah pandai cakap jugak. Dah pandai sebut, ibu, ayah, mak, opah, tok, abang, kakak, tutup, bibird, macam-macam lagi la. Walaupun cakap tak berapa nak terus lagi, tapi mulut tu kalau orang tua-tua kata seropa bertih jagung. Pot pet tak berenti. Kihkihkihkihkih!!

Dugaan paling berat sekali, Nur Iman pernah jatuh dan kena jahit kat kepala. Mujuq la tak serius sangat dan anak ibu ne kuat, sekuat ibu ngan ayah dia. Hehehehehehe!! Tengok badan la kan. kahkahkahkah!! Masa kena jahit kat kepala tu, yang membuatkan semua orang heran, dia tak menguit sikit pun. Mungkin sebab terkejut. Mungkin jugak sebab implikasi lain, so terus doktor refer ke hospital. Sampai ja hospital, hah...amik hang. Bukan takat menguit, abeh dia tawaf satu kecemasan tu. Doktor pun penat tengok dia, terus bagi balik. Tak jadi nak observe sampai 6 jam.


Kepala ja berbalut, tangan dak kan? Jom makan..

Tuesday, 6 December 2016

Kelantan - Terengganu Trip (Part 3)

♥Assalamualaikum♥

24 APRIL 2016, AHAD

Hari kedua dan last di Pulau Perhentian. Rasa tak puas plak, dah nak balik dah hari ne. Hari ne bangun awal, breakfast dulu. Pagi ne kami akan ke Kincir Angin. Penah tengok orang viralkan gambaq dekat sini, view memang cantik sangat....




Kelantan - Terengganu Trip (Part 2)

♥Assalamualaikum♥

23 APRIL 2016, SABTU

Bangun pagi, tuan rumah dah siapkan sarapan untuk kami. Thank u tuan rumah. Pagi ne kami akan bertolak ke Jeti Kuala Besut, Terengganu. Nak kemana? Jeng..jeng..jeng..

Oh, sebelum tu, lewat malam semalam, Ali & wife, Nina sampai. Depa bertolak lambat sebab tunggu Nina abeh qeja dulu.

8 pagi, bertolak dari Pasir Mas. Sampai di Jeti Kuala Besut, Terengganu kui 9 pagi. Perjalanan lebih kurang sejam. Sepanjang jalan, Nur Iman tidoq. Semalam tidoq tak cukup, so kita bagi dia tidoq puas-puas dulu.



Tuesday, 29 November 2016

Babymoon - Bali Part 5

♥Assalamualaikum♥

Bali Day 4 (11 Oktober 2014)

I'm back. Ceqita honeymoon dah basi, baru perasan tak dak entry untuk hari last kat Bali. Hmmm, aku update ja yang mana aku ingat. Yang tak ingat tu kita skip ja la k. Maklum la, faktor usia. Bukan nak bleh ingat semua benda dah. Kihkihkih!!

Ok, pagi last kami kat Bali. Breakfast makan roti ja. Pagi ne macam biasa Mas Wawan pickup dekat hotel, checkup siap-siap sebab nanti terus ke airport ja.

Destinasai Pertama - Hard Rock Shop

Sunday, 20 November 2016

Kelantan - Terengganu Trip (Part 1)

♥Assalamualaikum♥

22 APRIL 2016, JUMAAT

Yehaaaaa, jom ikut iollss. Kali ne kita ke negeri Pantai Timur. First time Nur Iman jalan-jalan ke Pantai Timur. Trip kali ne beramai-ramai dengan office mate Mr. Alon. Aku & family, ali & wife termasuk dua anak dara trang tang tang Sari & Zura.

9.30 pagi gerak dari rumah  ke ofis sebab meeting point kat ofis Mr Alon. Lepak makan dulu dekat kedai mamak sementara tunggu anak dara dua orang lagi sampai.

10.40 pagi gerak dari Putrajaya.

Wednesday, 16 November 2016

Langkawi - Penang Trip (Part 7)

♥Assalamualaikum♥

8 MAC 2016, SELASA

Hari ne hari last kami di Penang. Pagi-pagi bangun kemas apa yang patut then turun breakfast, terus checkout. Pagi ne kami akan terus ke Stesen Bas Butterworth untuk amik mother in law aku yang mai dari Changlun, Kedah. Mak nak ke KL, so dah alang-alang kami kat sini, boleh la balik sekali kan. Mak sampai Stesen Bas Butterworth lebih kurang 9.30 pagi. Mak sampai ja, terus kami ajak makan Nasi Kandaq Line Clear. Kau tengok, sampai saat-saat akhir pun, nasi kandaq tetap di hati. Kihkihkih!! Memang anak jati Penang ne. Oh, tak tau ka? Aku memang anak Pulau Pinang pun. Dilahirkan di Hospital Butterworth pada Mac 1987. Cumanya kerjaya arwah ayah aku dulu banyak berpindah, so merata cerok la aku pernah stay. Sampai la last, bila arwah dah tak dak, kami sekeluarga menetap kat Jitra, Kedah.


Tuesday, 15 November 2016

Langkawi - Penang Trip (Part 6)

♥Assalamualaikum♥

7 MAC 2016, ISNIN

Masih lagi di Penang, macam biasa bangun pagi breakfast dulu kat hotel. Nur Iman pun macam biasa, bersemangat macam hari-hari lain.

Bukit Bendera

Destinasi pertama hari ni, kami ke Bukit Bendera. Kalau mai Penang, rasanya tak lengkap kalau tak ke Bukit Bendera kan?Bukit Bendera sekarang tak macam Bukit Bendera dulu. Sekarang dah ada macam-macam tarikan kat atas. Best ka?? Jom, kita jelajah Bukit Bendera.



Tuesday, 25 October 2016

Langkawi - Penang Trip (Part 5)

♥Assalamualaikum♥

6 MAC 2016, AHAD

Pagi ne bangun agak lewat. Siap-siap dan breakfast di hotel. Price bilik include breakfast. Makanan not bad, sedap dan banyak pilihan. Makan sampai kenyang, tambah tenaga untuk sepanjang hari ni.




Monday, 10 October 2016

Hotel Review - Malibest Resort, Pantai Chenang, Langkawi

♥Assalamualaikum♥

Time for hotel review.

MALIBEST RESORT

Malibest Resort ne agak dikenali di Langkawi. Antara resort yang menjadi pilihan pengunjung. Harga yang berpatutan dan lokasi yang betoi-betoi kat tepi pantai. Tambah lagi sekarang ne dah ada swimming pool. Swimming pool mengadap Pantai Chenang. Memang best.



Thursday, 29 September 2016

Langkawi - Penang Trip (Part 4)

♥Assalamualaikum♥

5 MAC 2016, SABTU

Hari ne kena bangun awai, sebab nak catch up flight. Kang tertinggai, dah satu hal plak. So, bubye LANGKAWI. Next time jumpa lagi.




Wednesday, 28 September 2016

Langkawi-Penang Trip (Part 3)

♥Assalamualaikum♥

4 MAC 2016, JUMAAT






Hari ne pun kami tak rushing ke mana-mana, so bangun pagi-pagi amik angin pantai, layan ombak sementara nak tunggu Nur Iman bangun. Bawak Nur Iman jalan-jalan tepi pantai lagi pagi ne. Pagi last kami boleh menikmati pemandangan macam ne. Lepas ne bangun pagi mengadap bangunan ja.


Wednesday, 24 August 2016

Langkawi-Penang Trip (Part 2)

♥Assalamualaikum♥

3 MAC 2016, KHAMIS




Second day kat Pulau Langkawi. Buka ja mata, dengaq deruan ombak memang bahagia rasanya. Pagi ne tak rushing ke mana-mana, so bermalas-malasan dulu dalam bilik sementara tunggu Nur Iman bangun.

Excited nak bawak Nur Iman jalan-jalan tepi pantai. So, pagi ne sebelum ke mana-mana kami jalan-jalan dulu kat tepi pantai, then terus lapik perut dulu dengan bekalan roti dan terus ready untuk ke destinasi seterusnya.


Wednesday, 3 August 2016

Jamuan Raya Kampung Style

♥Assalamualaikum♥

Setiap kali lepas cuti raya, masing-masing kat ofis dah sibuk prepare untuk jamuan raya unit masing-masing. Paling best sepanjang bulan Syawal memang perbelanjaan tak banyak sebab makan free. Hahahahaha!!

Unit aku, Unit Pengurusan & Profesional plan jamuan raya bertemakan lauk kampung sebagai menu utama sebab dah jemu dengan nasi tomato, nasi beriani, nasi ayam dan sewaktu dengannya.


Tuesday, 2 August 2016

Cerita Raya 2016

♥Assalamualaikum♥

Sebelum habis Syawal, kita up dulu cerita raya.

Seperti kebiasaan tahun-tahun sebelum ini, raya pertama aku di rumah mertua. Kenapa? Sebab Syurga suami aku di bawak tapak kaki ibu mertua aku. Dan Syurga aku di bawak tapak kaki suami aku. So, tak salah rasanya kalau raya pertama suami aku nak ada di samping ibu mertua aku. Alhamdulillah, ibu mertua suami aku pun sangat memahami. Kihkihkih!! Dan in sha Allah, setakat hari ne tak pernah lagi timbul isu nak raya rumah sapa dulu. Dan untungnya kami, rumah orang tua kami tak sampai pun 15 minit jauhnya.

Tahun 2016, tahun ketiga kami beraya berdua. Dan tahun kedua kami beraya bertiga. Beraya berempat?? In sha Allah tahun depan. Aminnnn...Hahahahahahahahahahaha!!!


Sunday, 24 July 2016

Langkawi-Penang Trip (Part 1)

♥Assalamualaikum♥

Kali ne Mr Azrol bawa aku ngan Nur Iman jalan-jalan Langkawi dan Penang. Sempena birthday Nur Iman ngan ibu katanya. So, thanks Mr Azrol. We Love You. Len kali bawak lagi na. Bodek sikit. Kihkihkih!!

Lets start our journey..


Monday, 13 June 2016

Zoo Negara

27 FEBRUARI 2016, genap umuq Nur Iman Khadeeja setahun. Alhamdulillah, makin besaq anak ibu. Ibu pun makin makin makin membesaq. Ayah ja yang makin mengecik. Ok, ne tipu. Nur Iman say sorry ayah. Kihkihkih..

Sempena Nur Iman setahun, kami laki bini tak plan pun nak wat party ka apa-apa ka. Kami just plan nak bawak Nur Iman pi Zoo. Biaq dia belajaq kenai binatang. Kesian Nur Iman, duk kat rumah Kajang ne, kenai kucing ngan burung ja. Balik kampung sekali sekala baru bleh nak tengok, ayam la, angsa la, lembu la.


Sunday, 15 May 2016

Cameron Highland Januari 2016 Part 2

♥Assalamualaikum♥

Ahad, 24 Januari 2016

Hari last dekat Cameron, lepas ne semua balik ke negeri masing-masing. Pagi-pagi lagi ma ngan Kak Ina dah masakkan Nasi Goreng. Lepas breakfast, kemas-kemas barang, lepak-lepak sembang sat, kui 12.00 kami checkout.


Complete kami 7 beradik.
Kak Ina, Kak Pina, Mimi, Ba, Ayu, Amet & Adik


Thursday, 12 May 2016

Cameron Highland Januari 2016 Part 1

♥Assalamualaikum♥

Jumaat, 22 Januari 2016

Tak banyak kejadian yang berlaku masa hari first sebab kami bertolak dari Putrajaya pun dah petang. My mom dan lain-lain bertolak pagi dari Kedah. So depa check in dan berjimba-jimba dulu la kat sana. Sepanjang perjalanan kami, hujan turun dengan lebatnya. Kami ikut jalan Tapah, sebab dekat sikit kan. Cuma jalan tak berapa nak cantik la. Kiri kanan boleh nampak bekas tanah runtuh. Serammmmm hakak tau. Mujuq masa otw naik tu, dah tak hujan. Kalau tak lagi la seram. Jam lebih kurang 10.00 malam, kami selamat sampai Desa Anthurium Apartment. Alangkah bahagianya dapat tengok wajah-wajah kesayangan hamba. Cuma hero-hero kecik pujaan hati ja tak dak.





Sunday, 8 May 2016

Cameron Highland Januari 2016

♥Assalamualaikum♥

Sekali setahun sekurang-kurangnya, family aku mesti akan bercuti ke mana-mana. Ok, bunyi ke mana-mana tu macam dah merata-merata kami pi kan. Padahal tiap-tiap tahun mesti akan Cameron Highland. Tempat paling best bak kata my mom.

Jangan la cuba-cuba nak ajak my mom pi tempat lain, memang peratus dia akan setuju tu di tahap 0.00001%.

So, macam biasa, akulah tukang cari penginapan semua. Plan asal ingat nak try stay homestay ala-ala kampung, tapi disebabkan time tu Cuti Thaipusam, kebanyakannya memang penuh. So, aku decide untuk stay dekat Desa Anthurium Penthouse, tempat yang selalu kami stay kalau pi Cameron. Apartment ala-ala penthouse ne sangat sesuai untuk yang nak pi ramai-ramai. Harga yang berpatutan dan sangat selesa.


Tuesday, 26 April 2016

1 Years 2 Months

♥Assalamualaikum♥

27 April 2016

Hari ne Nur Iman genap 1 Tahun 2 Bulan. Haisshh, sat ja rasa.

Hmmm, apa yang dia dah pandai bila dah setahun lebih ne. Cerita favourite Nur Iman dah bertukaq dari Frozen dan Didi & Friends ke Masha & The Bear dan The Good Dinasour. Kalau bukak cita ne, memang dia langut depan tv tak berkelip bijik mata. So, senang la ibu nak buat qeja.



Monday, 18 April 2016

Pesta Penang 2015

♥Assalamualaikum♥

Sebelum terlupa, baik aku update siap-siap entry ne, sebab tengah excited nak share banyak lagi entry. Haish tak paham btoi dengan diri sendiri, nak kata busy, dak pun. Sila sedaq diri wahai mimi. Busy mengalahkan bini menteri...

Ok, kali ne nak share aku pi Pesta Penang hari tu. Cerita tahun lepas ok. Hahahaha!! Ni kali kedua aku ke Pesta Penang. Kali Pertama, kira-kira 4-5 tahun lepas. Time tu tengah slim melim lagi. Ok, motif???


Monday, 14 March 2016

Cruise Tasik Putrajaya

♥Assalamualaikum♥

23 Disember 2015

Aku ne nama ja qeja kat Putrajaya. Kalau tiba-tiba orang tanya best dak naik Cruise Tasik Putrajaya. Memang sembunyi bawah selimut la sebab tak tau nak habaq best ka dak. Hahahhahahahahahha!!

Tapi, la bleh dah la nak jawab best ka dak. Nak kata best pun dak, tak best pun dak. Bagi aku, setakat sekali nak merasa naik ok la. Tapi, kalau second time, ada orang nak belanja candle light dinner atas cruise pun ok jugak. Hehehehehehe!!

Untuk first time ne, aku bawak mak mertua ngan adik ipaq aku sekali. Ramai-ramai baru best kan.

                                                            TIKET

                                                                    STANDARD      MYKAD                                              ADULT             RM 50             RM 30                                              CHILD              RM 35             RM 20
                                              STAF KERAJAAN = 10% OFF                                              WARGA EMAS = 50% OFF

                                                      JADUAL CRUISE
                                     1.00PM  2.15PM 3.30PM 4.45PM 6.00PM 7.15PM
* Untuk info lanjut boleh tengok SINI

Tuesday, 9 February 2016

Walimatulurus Azral & Diana

♥Assalamualaikum♥

20 Disember 2015 yang lepas, Abang Long merangkap abang ipaq aku selamat dinikahkan. Yehuuu..Nur Iman dah dapat Mak Long baru..

Majlis nikah dan resepsi diadakan di Masjid Wilayah Persekutuan. First time aku jejakkan kaki dekat Masjid Wilayah, sangat cantik senibina masjid ni.





Sunday, 10 January 2016

Janda Baik

♥Assalamualaikum♥

Sapa pernah ke Janda Baik?? Angkat tangan...

Aku?? Memang tak pernah. Sebelum ne tak pernah pun terpikiaq nak ke sana, Bila dah viral bermacam-macam jenis Chalet dekat sana, baru la rasa teringin nak pi, Kebetulan 13 Disember 2015, Mr Alon ada jemputan majlis kahwin dekat Bentong. So, alang-alang dah dekat tu plan nak stay semalam dekat Janda Baik. Last minit punya plan jangan harap la nak dapat chalet-chalet yang terlajak laris tu. Tambah-tambah cuti sekolah, weekend plak tu. Hmmmmmm...hampa aku seketika. Aku survey semua chalet yang best dah penuh. Yang tak best pun penuh, macam mana cerita ne. Huhuhuhu!!Terpaksa la kami tukaq plan.

Bertambah hampa bila Kedah kalah dengan Selangor malam tu. Huh..Ok, bye!!

Ok, sambung cerita kita. Pagi tu semua berkumpul. Kami akan bergerak ramai-ramai dari Putrajaya terus ke Bentong. Sampai Bentong lebih kurang 12.30 tengahari. Ngam-ngam time lunch kan.



Selamat penganti baru buat Razif dan isteri. Selamat melayari alam rumahtangga, semoga kekal sehingga ke SyurgaNya...








Dah setle makan kenduri, kami terus gerak ke Janda Baik. Yehuuuuuu. First time ok aku sampai Janda Baik. Sampai ja dekat pintung gerbang Welcome To Janda Baik, aku dah macam...woooowwwww!! Tak sangka Janda Baik secantik ne. Kampung Janda Baik ok uoolllsss. Bukan merujuk kepada individu mana-mana. Hahahahahhaha!! Suasana yang nyaman, damai, cantik dengan sungai yang bersih, memang sapa-sapa pun akan jatuh cinta. 

Jalan nak sampai ke Janda Baik, agak berliku-liku, tapi jangan risau, sebab jalan bertar elok. Sampai ja terus salin baju. Nur Iman dah tergedik-gedik tengok ayaq. 






Mulanya kami macam teragak-agak nak bagi Nur Iman mandi, sebab ayaq sungai kat Janda Baik ne sejuk sangat uoollsss. Kita pun dah tak tahan, apatah lagi dia kan.

Mula-mula aku test celup kaki dulu. Hmmmm. lagi kita celup lagi dia gedik. Tak kira sejuk ka apa dah, seronok duk tepuk ayaq. Hai la Nur Iman. Tapi, aku mandikan dia sat ja la. First time merasa mandi sungai kan. Len kali bleh repeat lagi...









Lepas mandi, masing-masing dah lapaq. Tapi jangan risau, kat tepi-tepi jalan kat sini, ada gerai yang jual bermacam jenis makanan. 

Kat sini jugak ada bermacam-macam aktiviti macam water rafting, jungle tracking, paintball. Paling aku teringin, nak naik ATV. Haisshh, bila nak bleh naik kan. 

Bagi aku, Janda Baik adalah destinasi percutian singkat yang paling sesuai. Tak jauh dengan KL, Selangor. Banyak chalet yang sangat cantik. Mahal ada murah pun banyak. Pilihan terletak di tangan anda. 

Kami bergerak balik dari Janda Baik lebih kurang jam 6.30 petang. Terus singgah makan Nasi Lemak Kampung Baru.



Monday, 4 January 2016

Walimatulurus Aisam & Wana

♥Assalamualaikum♥

Wedding..wedding..wedding..

5 Disember 2015 yang lepas, bertempat di Gombak, kami dijemput menghadiri Walimatulurus Aisam & Wana, senior aku merangkap BFF Mr Alon. Disebabkan pengantin lelaki ne bekas pelajar POLIMAS dan jugak bekas Ahli Pengakap Kelana POLIMAS, so rombongan Cik Mahdir dari Kampung Pancoq, Kedah pun join.











Untuk Aisam & Wana...

Selamat Pengantin Baru dan selamat melayari alam rumahtangga. 
Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan sehingga ke SyurgaNya.


Ok, done kisah wedding. Kita biaq pengantin baru fefeling honeymoon depa. Lepas wedding, macam biasa, bila dah lama tak berkumpul macam ne, nak la lepak-lepak sekali kan. So, kami decide nak lepak-lepak sembang dekat apartment yang pengantin sewa khas untuk rombongan Cik Mahdir, Urban 360 Apartment, Gombak. Sambil tu boleh la rehat-rehat. Dah puas sembang, kami semua tawaf kawasan apartment untuk tengok view. Aparment ne memang cantik, Kalau sewa rumah kat sini mau kuruih kering kami laki bini tak makan, sebab duit abeh bayaq sewa umah. Hahahaha!!

Dari awal lagi, depa dah pesan bawak baju salin, boleh swimming dekat pool. Hmmmm, tapi...yang bertuahnya aku ne, baju Nur Iman aku bawak, baju aku ngan Mr Alon tak bawak. Abeh tu macam mana Nur Iman nak mandi kalau ibu ngan ayah tak bawak baju salin kan. Takkan la ibu nak terjun dalam pool dengan jubah, Boleh bayang jadi lagu mana dak? Jubah terapung kot ataih la cerita dia. Dah la pool ne ada cermin transparent, memang free show la anak oiii...Tak sanggup mak nak..








Tepi sikit semua, double triple model saiz nak memperagakan jubah. Cantik? Bukan aku la, jubah tu ha..Hehehe. Memang super duper selesa jubah dari Jubahsouq ne. So, apalagi para bini-bini sekalian, BONUS dah masuk, ajak la para laki-laki sekalian pi beli. Termasuk la laki iooolllsss. Hye Sayang..(Qenyeh sampai telinga)..Hehehehehe!!

Ok, berbalik pada cerita swimming pool kita tadi. Sapa tak geram kan, panaih-panaih tengok ayaq swimming pool tu. Rasa macam nak balik pi amik baju pun ada. Haishhh..Yang husband ioollss n the gang nak pi beli baju dekat pasar malam depan aprtment. Depa senang la kan, beli baju ngan seluaq katak, dah setel. Kita yang wanita-wanita ayu ne dengan baju lagi, seluaq lagi, tudung lagi. Pendek kata dari ataih sampai bawah, dari dalam sampai luaq. Mana nak cari kat pasar malam tu cek ooiii. Tak pa la, ioollss pasrah. Ikut ja la ronda kat pasar malam tu. Tiba-tiba.......

Jeng..jeng..dari jauh aku nampak ada sorang makcik ne juai khazanah wanita. Kihkihkih. Dari jauh aku dah gelak. Apa lagi, terus serbu pi beli. Hahahaha, ada aku kisah. Masuk pasar malam ja shopping macam apa lagi. Lengkap set baju laki bini.

Malam tu apa lagi, berendamlah kami semua dekat swimming pool. Nur Iman ja aku tak mandikan sangat, sebab dah malam kan. So rendam-rendam kaki ja la. Sorry Nur Iman, nanti ibu ayah bawak pi mandi lagi na.

Lepas puas swimming, rehat sembang-sembang dulu terus gerak balik. Ingat boleh la terus balik tidoq dekat rumah, rupanya depa sambung plak kat kedai makan. Al maklum la, setahun sekali nak jumpa pun kan. Nama ja duk dekat. Kihkihkihkih....

Sampai rumah dalam 3 pagi, terus mimpi sampai ke tengah hari.

Sekian saja percutian kami kali ne ke GOMBAK!!


Last but not least, nak tepek gambaq Si Bulat....