About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Tuesday, 24 February 2015

Checklist Beg Hospital

♡Assalamualaikum♡

Since dah masuk 37 minggu plus plus nie, beg hospital wajib dah siap packing tau uolllss.. Sapa yang belum tu, pi pack cepat. Kalau dah nak terberanak nanti, memang dah tak sempat dah nak packing. Kalau packing pun mesti banyak barang yang akan termiss.

Aku? Of coz dah siap packing. Excited katakan. hahahaha.. Ok, ne checklist aku untuk beg hospital ibu dan baby.


Sunday, 22 February 2015

Official Photo - Maternity Photoshoot

♡Assalamualaikum♡

Official Photographer - MG Media


Taman Persahabatan Malaysia - China, Putrajaya

It's A Girl

♡Assalamualaikum♡

Yehuuuu.. guess what??

It's a GIRL...


Tak sabaq dah nak jumpa face to face ngan Princess ibu..
Only a few weeks. Semoga dipermudahkan semuanya, Aminnnnn!!


Tuesday, 17 February 2015

Babymoon - Bali Part 4

♡Assalamualaikum♡

Bali Day 3 (10 Oktober 2014)

We're back.. Mood update blog tengah membuak-buak, sebab nak habiskan cita pasai Bali. Dah berbulan, tak abeh-abeh lagi kan..

So, hari ni trip kita dinamakan Bedugul Tour. Pagi ne, kalau diikutkan hotel include breakfast for two. Semangat nak pi breakfast kat kafe. Dari jauh nampak special menu for today "BBQ Pork". Opsss, terus terbantut rasa lapaq pagi tu. Huhuhu.. Disebabkan tak jadi nak breakfast kat kafe kami decide untuk beli roti kat Speed Mart ja. Sebelum tu kami sempat round tengok view hotel.



Sunday, 15 February 2015

Be Alert!!

♡Assalamualaikum♡

Minggu ne dah masuk minggu ke 37..Omg..omg..Dah kena bersedia bila dah ada tanda-tanda awal nak bersalin. Semenjak masuk minggu ke 36, aku dah mula nerves. Sebab takut baby kuaq awai. Hehehe..Tiap-tiap hari pujuk baby jangan kuaq lagi, Tunggu sampai ibu selamat sampai Jitra. Tapi..hmmmm..tanda-tanda tu macam dah ada...

Thursday, 12 February 2015

Short Vacay - Maternity Photoshoot

♡Assalamualaikum♡

Aku, Mr Alon & Aisam with family sempat plan untuk short vacay sambil buat maternity shoot. Lokasi yang dipilih, Gold Coast Morib International Resort. Dekat dan menarik. Untuk yang ada anak-anak kecil aku suggest boleh bawak ke sini. Sebab ada theme park. Sesuai sangat untuk habiskan cuti kat sini.

Ok, aku booking secara call direct dengan resort. Alhamdulillah, harga agak berpatutan. RM 290.00 semalam, include breakfast for two dan dua tiket waterpark. Booking done, so, last week 7 Feb pagi kami gerak ke Morib.

Sebelum ke Morib, kami singgah kat sebuah taman mini dengan senibina negara China dekat Putrajaya. Aku ne nama ja qeja kat Putrajaya tapi aku pun tak tau kat situ presint bapa. Hehehehe. Yang pastinya taman tu dekat tapak Pesta Bunga Floria tahun lepas. Cantik taman tu, kami sendiri tak pernah tau wujudnya taman tu. Kebetulan ada member yang habaq.

Tuesday, 10 February 2015

Supplement

♡Assalamualaikum♡

Entry kali ni, aku nak share supplement yang aku amik sepanjang aku pregnant. Fisrt sekali yang aku buat bila aku tau aku pregnant, aku tengok review supplement yang terbaik untuk ibu mengandung. Aku search dan aku tanya jugak kakak dan kawan-kawan.

Semua tahu, ibu mengandung perlukan vitamin tambahan supaya bayi dalam kandungan mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran yang sempurna dan pertumbuhan otak yang cemerlang. Tambah-tambah orang macam aku ne, yang tengok susu pun nak termuntah. Masa mula-mula aku tau aku pregnant tu memang agak susah hati, sebab aku tau orang pregnant ne memang kena minum susu. Aku plak memang tak leh minum susu. Sebab tu aku menggigihkan diri cari supplement yang boleh menggantikan susu, jadi aku tak yah minum susu dah. Dan.....

Monday, 9 February 2015

Babymoon - Bali Part 3

♡Assalamualaikum♡

Bali Day 3 (9 Oktober 2014)

Pagi ne, breakfast macam biasa, akan dihantar sampai ke bilik. After breakfast terus checkout hotel. 2 malam seterusnya kami akan stay dekat hotel len plak.


Puas hati sangat dengan hotel The Studio ne. Servis, kemudahan, suasana, semuanya terbaik. Lepaih ne kalau sampai Bali lagi, hotel ne akan jadi pilihan utama aku.