About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Sunday, 18 November 2012

Muzium Kota Kayang...

♡Assalamualaikum♡

Plan yang tak dirancang..Sepatutnya aku nek feri kui 12.00 sebab aku masuk qeja kui 2 ari nie...Tapi disebabkan cuti sekolah, ramai pelancong yang nak masuk Langkawi, aku cuma dapat tiket kui 1.30 ptg...Huhuhu...Kepada sesiapa yang berkenaan, aku tau ada orang bebai ngan aku, marah aku sebab nak kena cover aku sampai la aku sampai..Huhu...Aku bukan sengaja nak lambat, keadaan yang memaksa,...So, sorry from me...=(

Disebabkan ada masa lebih kurang sejam setengah lagi, aku singgah Muzium Kota Kayang, Perlis..Dah banyak kali lalu tapi tak penah terniat nak singgah pun...So, ari nie jom kita singgah tengok apa yang ada...



Nie view sekitar Muzium Kota Kayang...Kalau petang-petang mesti lagi best kan..Berangin, redup ja..Aku pi time tengah-tengah ari rembang, so paham-paham ja la,,Peluh becerau,,Hahahahah..


Intai apa tu? Jangan harap nak jumpa puteri bunian dalam tu no..Hahah!!

Nie pintu gua kecik yang kami jumpa kat sekitar Muzium Kota Kayang...Aku cepat-cepat swoh Mr Alon duk kat situ sebab nak amik gambaq..Macam cantik ja kan...Tiba-tiba Mr Alon tanya, "syg awat tak amik gambar gak??"...Hahahah...Nak tau saipa tak dak gambaq aku kat situ??? Sebabnya aku takut..hahaha..leh cmtu no..Dah la tak dak orang, sunyi ja..Aku takut tiba-tiba ada benda kuaq dari gua tu apa nak dikata..Kihkihkih...Tinggi sungguh imaginasiku kan...






Ok, yang kiut-miut, chubby bam bam nie Datin Nur Syamimi na,...Hahahhah...Cantikkan kan kan???
Eh, bukan aku la, view tu..cantik kan kan kan...



Hmmm...yang nie pun nak kena diperkenalkan lagi kah??/heheheheh..

Ok, dah puas jalan-jalan kat luaq..Jom kita masuk tengok apa ada dalam Muzium Kota Kayang nie..


Nak masuk dalam muzium tak kena sebarang bayaran, cuma kena daftar nama ja..Wakil sorang ja untuk daftar tau...



WELCOME TO MUZIUM KOTA KAYANG

Antara artifak-artifak yang dipamerkan kat sini...Jom kita tengok!!






























Kalau berkunjung ke negeri Perlis, jangan la lupa untuk melawat MUZIUM KOTA KAYANG....




1 comment:

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..