About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Saturday, 20 October 2012

Jejaki Myanmar...

♡Assalamualaikum♡

Just nak berkongsi info tentang Myanmar..Aku beli magazine Cosmopolitan, dalamnya ada satu pamplet about Myanmar. Rupa-rupanya banyak jugak benda yang menarik di Myanmar. Sebelum nie aku tak penah ada keinginan nak melancong ke Myanmar, tapi sekarang??Hahahahah!! Salah satu destinasi yang aku mesti pi..

Jom check apa yang menariknya Myanmar nie..



Menangislah!!

♡Assalamualaikum♡

Detik kelahiran seorang bayi dihiasi tangisan kegembiraan..
Detik kematian seorang insan juga dihiasi tangisan, tapi bezanya tangisan kesedihan...

Tangisan adalah suatu fitrah bagi setiap makhluk bergelar manusia...
Air mata adakalnya penyubur hati, penawar duka. Adakalanya buih kekecewaan yang menyimpit perasaan, menyesak kehidupan..Orang selalu kata menangislah sepuasnya untuk melepaskan segala macam perasaan yang menghimpit dalam hati..

Manusia menangis kerana bermacam-macam sebab...
Menangis sebab sedih..
Menangis sebab gembira..
Menangis sebab rasa keinsafan..
menangis sebab kecewa..
Menangis sebab cinta..
Menangis sebab takut..
Menangis sebab geram..
Menangis sebab hipokrit pun ada k..heheh..

Pendek kata manusia nie dalam apa situasi sekalipun, tak boleh lari dari mengalirkan air mata..paling ketara sekali kaum wanita kan..

Tuesday, 9 October 2012

TANGISAN SI KECIL!!

♡Assalamualaikum♡

Ari ne first day aku masuk qeja lepas cuti balik kampung...
Ari ne berkenalan dengan rakan qeja yang baru..Dah bertambah lagi sorang..So, lepas nie senang sikit la nak cuti kan..Tak payah nak berebut-rebut dah!!

Ari ne aku hampir mengalirkan ari mata..
Sebab apa?
Sebab aku sangat sedih bila dengaq tangisan sorang kanak-kanak kecil yang menanggung kesakitan luka terbakaq..
Puncanya, bila si bapa bakaq sampah, dan tiba-tiba ada benda meletup dan terus sambaq si anak ne..
Sedih..Tapi benda nak jadi kan..Tak leh nak salahkan bapa dia jugak..Dia pun tak sangka ada benda nak meletup kan..
Kita bleh amik iktibar, beringat sebelum nak bakaq sampah tu, pastikan tak dak benda yang mudah meletup...
Kalau tak pasti, jauhkan anak-anak dan diri sendiri dari tempat bakaq tu..

Mungkin ada untungnya sapa yang qeja kat hospital ne..Memang la kadang-kadang tu tension dengan kerenah patient yang macam-macam..Tapi bila lagi kita nak belajaq tangani keadaan macam ne kan, masa ne la kita nak kuaqkan segala skill yang kita dah blajaq..Cewah...cam banyak sangat skill aku ne kan..Hahahahah!!

Apa-apa pun, beringatlah sebelum jadi apa-apa..
Jadikan apa yang berlaku ne sebagai pengajaran untuk kita semua!!


MENYESAL DAHULU PENDAPATAN, MENYESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA!!

Friday, 5 October 2012

Rumput Ular Sabah

♡Assalamualaikum♡

RUMPUT ULAR SABAH


First time aku dengaq dari mulut Mr. Alon..Aku tak penah tau wujudnya tumbuhan ne...Aku sangat perlukan pertolongan dari kawan-kawan yang tau kat mana aku bleh dapatkan Rumput Ular Sabah nie..Kalau dapat secepat mungkin lagi ok...

Rumput Ular Sabah nie bleh ubati macam-macam jenis penyakit..Salah satunya kanser..Ayah Mr Alon sangat perlukan pertolongan anda semua..=(

Aku try search dan aku jumpa satu blog yang cerita pasai tumbuhan nie..Blog Sis Ani..Sis Ani ada habaq dia tanam tumbuhan nie..Kebetulan Sis Ani duk kat Langkawi..So, aku harap sangat kalau aku bleh jumpa untuk dapatkan tumbuhan nie..Kalau Sis Ani terbaca blog nie, tolong contact saya yea..Melalui FB pun tak pa, senang saya nak bagi no. contact..

Ini rupa Rumput Ular Sabah..