About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Thursday, 30 October 2014

Life After Marriage

♡Assalamualaikum♡

Sebelum kawen dulu, orang selalu cakap... Kawen ne best tapi susah sebab banyak tanggungjawab. Ya, its true, memang banyak tanggungjawab, tapi aku rasa tanggungjawab tu bukan susah. Lakukan dengan seikhlas hati, In Sha Allah semuanya akan berjalan dengan lancar. Ingat satu benda ja, apa yang seorang isteri buat, mesti ingat suami. Ke mana-mana saja kita pi, kita akan bawa nama suami. Elok perlakuan kita, elok la nama suami kita, buruk perlakuan, buruk la nama suami kita. Jaga maruah suami walau di mana saja anda berada.

Sunday, 26 October 2014

Simptom

♡Assalamualaikum♡

Sebelum mengandung dulu selalu tengok gelagat ibu-ibu mengandung. Ada yang mabuk, ada jugak yang tak mabuk.

Bila diri sendiri dah pregnant, baru kita boleh rasa. Alhamdulllah, nikmat semua tu.

Lain orang lain simptomnya. Tapi tuan badan mesti dah boleh dapat feeling-feeling yang dia mengandungkan walaupun tak cek lagi kan.

Masa awal-awal dulu aku dah boleh rasa besaq kemungkinan aku pregnant, tapi saja buat- buat tak tau sebab takut nak mengharap sangat.

Tuesday, 21 October 2014

Babymoon - Bali

♡Assalamualaikum♡

Babymoon??

Honeymoon??
Sailormoon pun boleh...

Hehehe..Alhamdulillah, selamat pergi dan selamat balik.... Ambil masa nak up entry, sebab perlukan nafas yang panjang. Tambah-tambah segala catatan yang aku buat pasai trip kali ne semuanya hilang dari phone aku yang canggih sangat tu. Jadi, banyak fakta yang aku lupa. Aku story apa yang aku ingat ja tau...

Sebelum travel, pastikan segala checklist travel kita complete tau. Jangan ada yang terlupa, untuk kesenangan di masa hadapan...


Wednesday, 1 October 2014

Novel Review

♡Assalamualaikum♡



MAGIS
Penulis : Ramlee Awang Murshid

Naskhah terbaru dari novelis THRILLER no. 1 Malaysia.

Fenomena Halo telah mengheret lima manusia yang berlainan tempat dan berbeza tahun ke sebuah dunia magis. Sebuah dunia di hujung waktu ketika tamadun serta peradaban manusia mulai terhakis. Mereka yang terpilih terjebak ke lokasi yang berbeza-beza.


MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA
Penulis : Acik Lana

Dua dunia yang berbeza bagai langit dengan bumi ditemukan dalam satu ikatan yang tidak pernah terduga. Melina yang liar dan bebas digandingkan dengan Luqman yang matang dan penuh tertib atas dasar wasiat yang tidak boleh ditolak. Rasa benci dari dua hati itu menggambarkan ikatan yang tersimpul longgar itu akan terurai dan meranapkan tiang istana mereka yang dibina tanpa rela. Kehadiran Sarah yang berbelas tahun memendam perasaan kepada Luqman dan kemunculan Hariz yang menagih cinta Melina mewujudkan pelbagai perasaan yang tidak pernah terfikir akan lahir dari hati yang penuh rasa benci. Benarkah perasaan terlalu benci boleh mewujudkan perasaan cinta yang terlalu mendalam? Dan mampukah perkahwinan tanpa rela bertukar menjadi satu ikatan yang bisa membuka jalan ke pintu syurga?


CERITA CINTA AHMAD AMMAR

"Dunia biarlah berpenat. Akhirat tempat aku berehat"

Perjuangan yang belum selesai.