About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Wednesday, 23 July 2014

Honey Bulankah?

♡Assalamualaikum♡

Normal bagi setiap pasangan pengantin baru ntuk pi honeymoon. Kami? Honeymoon tetap honeymoon..hahaha..cuma plan untuk pi bercuti tu kami lambatkan. Tungguuuuu. Bukan apa, kalau lepas majlis nak terus pi honeymoon macam letih ja. Badan tak sempat nak rehat, dah nak kena travel pulak. So, kami decide untuk pi bercuti kemudian.

Hujung minggu lepas majlis, sebelum kami balik ke KL, kami singgah Penang dulu with my family. Kalau dah sampai Penang ne tempat wajib family aku of coz la Pulau Aman. Semata-mata nak makan mee udang yang terbaek. Elok sangat la kan sebab Mr ALon pun tak penah sampai lagi Pulau Aman. So, moh kiter menjamu selera....



Apasal macam ketot ja??? Bukan aku tinggikah selama nie???

Hye Mr Husband..hehehhehe..




  • Harga tiket RM6.00 pergi dan balik untuk dewasa, RM3.00 untuk kanak-kanak
  • RM2.00 untuk parking kereta








Mee Udang Thorbaek RM6.00 sepinggan...Sapa sampai Penang mesti pi Pulau Aman tau... Rasa sekali, tidoq malam terbayang-bayang..


Selain mee udang, ada jugak menu lain. Dan kita jugak boleh tunggu nelayan sampai bawak seafood yang fresh. Selalunya yang akan jadi tumpuan udang dan ketam. Fuhhhhh, tengok pun dah terliuq uooolllssss... Tapi kena cepat tau, sebab memang ramai pengunjung yang akan tunggu kat situ. Kami sempat grab 1 1/2 kilo ketam. Harga sekilo RM40.00







Setle beli ketam, bagi ketam pada pekerja restoran. Diorang akan masakkan untuk kita.




Siap masak. Apalagi. Kita serbuuuuuuuuuuuuuuuu...










Baby Ecah dengan Pak Lang...

Petang tu, kami terus bertolak balik KL. Bermulalah kehidupan sebagai suami isteri. Yehuuuuuuuu.. Excited.. Hahahhahaha!!!


No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..