About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Saturday, 22 February 2014

Orang Utara Keluaq Kampung..

♡Assalamualaikum♡

Alhamdulillah...
Banyak story sebenaqnya..tapi untuk ari nie cukup aku kongsikan berita yang agak gembira untuk aku...

Orang cakap PJJ ne susah..Mendanya PJJ tu?? Aiyooo takkan tu pun tak tau..Orang yang alaminya tau la kot kan...Macam aku ne ha...PJJ tu Percintaan Jarak Jauh..Susah sebenaqnya..PJJ ne perlukan komitmen dan pengorbanan..Kena saling mempercayai, setia walau di mana saja anda berada..Tapi, Alhamdulillah, aku dan Mr. Alon dapat lalui dengan jayanya walaupun bermacam dugaan, rintangan yang kami tempuhi... In Sha Allah, mungkin jodoh kami kuat..

Start tahun 2010 kami terpisah jauh..cewah...Kutub Utara Kutub Selatan...Aku nun jauh di Langkawi, dia jauh di KL..Sampai tahun 2014...4 tahun kami berjauhan..Sekali sekala baru jumpa... Best jugak PJJ ne, rindu tu mesti lebih sikit...Heheheheh..

Opsss...motif utama yang nak diceritakan kat sini bukan pasai PJJ ne..PJJ ne selingan ja sebab bersangkut paut dengan apa yang nak aku ceritakan..Setelah 4 tahun PJJ, akhirnya upgrade jadi PJD plak..( Percintaan Jarak Dekat)

Why...why...why???

Jantung berdebar, hati berbunga....Amboiiiiiiii...



Permohonan pertukaran aku untuk ke Putrajaya akhirnya dah dapat jawapan...Syok tak sangga la nak habaq mai...

Tanggal 5 Februari aku dapat surat pertukaran untuk lapor diri di Kementerian... Sepatutnya lapor diri 4 Februari, tapi disebabkan surat baru sampai kat tangan aku, so aku tangguh sampai 17 Februari...Ada la jugak masa untuk aku nak kemas-kemas barang dan uruskan apa yang sepatutnya...

Hati duk di Putrajaya dah nuuuuuuuuuuuuuu......Hehehehe...

Syok, tapi dalam masa yang sama ada jugak sedihnya...Mana tak sedih, hampir 5 tahun aku kat Langkawi.. Nak tinggai kawan-kawan.. Suasana qeja yang mungkin aku takkan jumpa dah.. Kawan dah macam adik beradik..Susah senang bersama..Kat sini jugak aku jumpa macam-macam ragam manusia...Pengalaman yang tak mungkin aku dapat kat mana-mana...

Yang bestnya kat sini jugak la aku improve English aku..Mana daknya..Hari-hari jumpa foreigner..Ingat lagi masa first time berdepan dengan patient foreigner, punya la ketaq sebab tak berapa nak qeti cakap omputeh uooollsssss...

Tapi la ne agak konfiden bila berdepan dengan depa, sebab alhamdulillah dah agak fasih untuk berkomunikasi dalam English.

Apa-apa pun aku takkan lupa pengalaman qeja kat Hospital Langkawi..dan aku jugak takkan lupakan orang kat sana..In Sha Allah, panjang umuq kita jumpa lagi..

Back to the story, ramai kawan-kawan cakap mungkin rezeki nak kawen sama kan..So, lepas kawen nanti, tak payah la i nak berjauhan ngan husband i uooollsssss...Hehehehhe!!

Kebetulan yang sangat kebetulan, adik aku pun nak kena lapor diri kat Putrajaya 17 Februari, so sama la kan ngan aku..Disebabkan aku tau pun dah last minit dah kan, so aku mintak nak tumpang duduk ngan adik aku sampai aku kawen nanti.. Alhamdulillah, urusan dipermudahkan.. Settle bab rumah sewa...

Ari Khamis, 13 Februari, aku ngan adik aku bertolak ke Putrajaya...Bertolak awai pagi sebab bajet nak sampai Putrajaya sebelum abeh ofis hour..Takut nak kena tempuh jem plak nanti kan..

First time sampai KL, drive sendiri...Agak cuak sebab tak tau jalan.. Mula-mula sesat jugak, tapi dengan kepakaran adik aku guna GPS, akhirnya kami sampai Putrajaya dengan jayanya...Hahhahaha..Syok kot, bleh cari sendiri jalan...

Tunggu Mr Alon abeh qeja, sebab dia nak tunjukkan jalan ke umah sewa...Sampai umah sewa kat Bangi malam...Apartment tingkat 4 uooolllssss...Aduh, ponat den nak qabat tangga 2,3 kali sebab nak angkut barang yang penuh dalam qeta tu..Haissshhhh...kurang 5 kilo nampak gayanya ne..Hehehehe..

Ada 3 hari sebelum aku lapor diri, Mr Alon sempat tunjukkan jalan kat kawasan Bangi, Kajang n Putrajaya...Tu pun duk blur lagi..Hahahahah!!

Takpa2, lepaih ne aku akan tawaf satu pekan Kajang ngan Bangi ne..Sampai aku expert..

Ok la uolllsss...nanti iooossslll sambung crita lagi na..Semangat nak qeja tempat baru...hehehehe!!









No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..