About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Monday, 20 January 2014

EkbLuver Part 1

♡Assalamualaikum♡

Amendenyer EkbLuver tu??
Hehehehe...EkbLuver tu Empayar Kukubesi Luver,,

Ok, hari ne cek nak crita la pasai ekb ne...Ari tu cek pi KL, semata-mata sebab ekb ada wat jualan koleksi baru 28 Disember tu..

Ehem--ehem..sebenaqnya tu bukan tujuan utama pun..hat tu selingan ja..tujuan utama nuuuu...hat duk tunggu kat sana nuuu..heheheh...oh..Mr Alon...oi oi oi..gedik sangat..



Flight dari Langkawi ke LCT 27 Disember kui 9.10 malam..Sepatutnya dalam kui 10.50 malam dah sampai.. Tapi disebabkan cuaca tak brapa nak elok..Duk dalam flight pun qeja bergegaq ja..Sampai LCT dalam 10.30 malam..Hmmm..cek ne yang memang duk pening dah, bertambah pening lagi la..
Satu benda cek nak habaq..cek pun tak tau saipa..tapi, asai nek flight ja, cek mesti rasa pening nak muntah,,,ok, jakun...full stop..

Malam tu Mr Alon amik trus bawak ronda..Dia tak tau kot cek ne dah mengantuk tahap gaban..heheheh!!

Kena plak duk dalam aircond, apa nak kata..Memang cek pejam mata dulu la..Celik ja mata dah sampai ICT Shah Alam..Tapi, time tu dah tutup..Orang pun dah tak ramai..Banyak lampu yang dah tutup dah..






Nak dijadikan crita, elok-elok Mr Alon "klik", snap gambaq cek duduk atas panda tu, suma lampu tertutup..Mujuq dan jugak..and then ada sorang "pak guard" mai hambat kami balik..Ok, malu..

Nek ja qeta macam besa, mata pun layu...Celik kali ne cek sampai atas Bukit Ampang..Masa first time sampai dulu, atas ne kosong..ada orang lepak ja..Kali ni, macam-macam gerai ada..Memang kenyang la kalau mai sini..




Kat sini view KL memang cantik..Mata yang layu pun boleh celik...Tapi mata cek tetap layu jugak..Hahahahaha...

Lepas tu trus balik tidoq..Legaaaaaaaaaaaa..


28 Disember 2014

Pagi ne punya crita..Cian la kat cek ne ha..Macam besa, hotel kena check out sebelum 12.00 tengahari..Cek gerak Mr Alon dari kui 10.00 pagi tak jaga-jaga sampai ke sudah.. Dah sampai time nak check out, terpaksa la cek tunggu kat luaq dulu ha...Cian dak?? cian kan kan kan..Last-last dalam kui 1.00 petang baru Mr Alon mai amik..Mujuq tak dak orang nak kidnap cek ne ha..Kalau dak berputih mata la kau Mr Alon..Heheheheh!!

Ok, semangat nak pi Store Empayar Kukubesi..Haruslah pakai baju keluaran EKB kan..EkbLuver lah katakan..

Mr Alon dengan Batu Belahnya..



Aku dengan Hantu Tea Tarik



Baju tu nampak besaq sikit, sebab cek dah kui kecik...Kohkohkohkoh!!

Sampai kat store dalam kui 4.30, depa tutup pi makan...Lapoor katanya...



Tak pa, pi makan dulu...Kami tunggu tang ne no...

Bila bukak ja, apalagi serbu......

Eh..eh..lupa plak nak habaq..kami pi berempat dengan Din & wife, Tasha...

Bukan kami ja serbu, ramai yang serbu..Ingatkan petang-petang cam ne orang dah tak ramai. Ropanya ramai jugak. Masuk ja dalam store trus grab yang mana cek duk aim lama dah. Kalau ikut nafsu ne memang tak celuih tangan nak pegang.





Nampak sangat "pendek" sebab kaki tak sampai




Akhirnya kami beli 3 helai. Leftenan Adnan 2 untuk Mr Alon..Leftenan Adnan 2 & Tok Paikong Petrol Red untuk cek..

Tasha & Din plak grab Kota Keriangan & Kolumpo.

We are EkbLuver


Punyala ciwi kan..Plan nak tengok wayang kat Times Square. Sampai ja, trus cari toilet salin baju baru. Hehehe!!

Leftenan Adnan 2

Leftenan Adnan 2 & Kota Keriangan
 Part yang paling best untuk hari tu..Hehe..Layan movie Tokan. Tu pun dah last choice sebab dah tak dak movie yang best. Tak dan abeh lagi cita tu, masing-masing dah tanya..

"Wey, lambat lagi ka nak abeh??"

Nampak dak?? Nampak dak keboringan disitu..Hehe..Last-last tak dan abeh cita lagi kami dah kuaq. Boring kot..  Nampak pintu belakang dengan tulisan "EXIT". Ok, pintu kuaq detected. Apalagi serbuuu..Tiba-tiba.....

"Eh, nak kuaq kot mana ne?"

Cari punya cari tak dak jalan kuaq.. Ropa-ropanya belakang tu store, memang tak dak jalan kuaq..Takkan nak masuk balik kat hall tadi..Alamak, maluuuuuuuuuu..

Memang dak la kan kalau nak masuk hall tadi balik. Mujuq ada hall yang kosong. Kami masuk ikut hall tu trus kuaq dengan muka selambanya..

Malam tu kami lepak kat Jambatan Seri Gemilang, Putrajaya. Jambatan yang mengadap PICC.
Talking about us, about our future.. Macam-macam pesanan dari Mr Alon..

And i want u to know that i am really really sorry for what happen between us. What i have done, i am really sorry..Apa pun yang berlaku, abg tetap di hati..Apa yang dah terjadi, takkan terjadi lagi. In Sha Allah. Itu janji syg..Semoga apa yang diimpikan, apa yang dirancang berjalan dengan lancar.. Aminnn...


EkbLuver Part 2





No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..