About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Wednesday, 24 April 2013

Dari Utara Ke Selatan (Part 1)

♡Assalamualaikum♡

Last minit plan...yehaaaa.....travel time!!
Fisrt day memang dah plan nak ke Bukit Tinggi...Akhirnya pujukanku berjaya..Haha..
Sapa nak blajaq skill memujuk, meh tuntut kat I meh..hehehe..

Colmar Tropicle Bukit Tinggi here i come...
Before memulakan perjalanan, perut patut diisi dulu..


Takot nanti lapaq plak masa on the way nanti...

Breakfast
Colmar Tropicale adalah sebuah perkampungan bertemakan ala-ala Perancis yang terletak di Berjaya Hills Resort, Bukit Tinggi, Pahang. Pembangunan ini diilhamkan dari bandar asal Colmar di Alsace, Perancis, dengan unsur-unsur yang diambil dari kampung-kampung sekitarnya.

Perjalanan dari Kajang ke Bukit Tinggi tak jauh mana pun. Dalam sejam dah bleh sampai. Cuma jalan nak naik ke puncak yang rasa macam agak jauh, jalan berbukit-bukit dan berbengkang-bengkok.
Yang bestnya punya la excited nak pi, tengok GPS pun dah tak btoi. Bleh plak pi lajak..hahahaha!! Mujuq sedaq..then cepat-cepat u-turn..

Pemandangan kat cini maveles.. Cantik, nyaman, tenang ja.. Udara tak panas, tak sejuk.. Suam-suam kuku gitu..

Nak tengok cantik dak pemandangan???jom kita tengok...

Welcome to Colmar Tropicle

Sengetkan kepala dan senyummmmmm...=)

Oh...my man...hehe!!

Bodyguard i tau nih..



Mr Alon





Cakkk...hai org bawah..

Souvenir Shop

Cantik kan kan kan...bukan pemandangan la..tu model seketoi kat ctu tu..heheh!!

Kudaku lari gagah berani....

Dun say any word...tiba2 klik..oohhh..huduh!!

Opppp...Opppp...oppa gangnam style...


Promotion la sangat kan,..cer zooommm tengok..promotion kah??hhahah!1























Cantik dak?? Cantik kan kan kan...K say good bye to Colmar Tropicle...till we meet again next time...hehe!!

Next destination masih di Bukit Tinggi, kali ne kita ke Japanese Tea House

This pic was taken by photographer yang kami jumpa kat situ..Cantik kan kan kan..Untuk more info tentang photographer ne KLIK SINI yea...(ohh..dan lagi jalankan marketing disini...hehehe!!
Japanese Tea House ne best..Yang tak bestnya alahai..jauh bebenor nak sampai kat tea house tu..kalau bleh nek qeta ok la jugak..ne nak kena menapak la pulak..Kalau aku tau aku dah pakai kasut flat ok..Tapi bila sampai sangat berbaloi..Tak rugi pun kalau pi..

Orang selalu kata, orang bercinta ne sebelum kawen, jalan berpimpin tangan, sebelah menyebelah..Bila dah kawen mula la yang ladies-ladies ne kena tinggai sebatu..Aku??belum kawen dah kena tinggai...bukan sebatu, berbatu-batu uooolllsss...huh!!
Mr Alon tak abeh-abeh ngan gangnam style dia tu..aduhhhh!!!
Ok..Jom layan pic yang cantik-cantik ne na..heheheh!!

Konfius,,,Jepun ka Thai ne??




Welcome to my tiny house..


Kepenatan





Say gud bye to Bukit Tinggi...

Sambungan di Part 2..




1 comment:

  1. Cantik n indah sungguh la permandangan n bangunan kat bkt tinggi.Sesekali nampak mcm tak obersea lak :)

    ReplyDelete

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..