About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Wednesday, 21 March 2012

Penang Hills, P.Ramlee & Gurney Drive

♡Assalamualaikum♡

Wah,,,Seronok bleh pi jalan-jalan Penang..Hahah..
Aku nie nama ja orang Penang, tapi hampeh..Kalau letak aku kat pulau tu..
Mau tak balik aku..sesat..kihkih..

Mr Alon kata nak bawak orang jauh jalan-jalan Penang..Huh,,nak kata kat aku la tu..
Nak wat camna..tak penah berkesempatan nak round pulau la katakan..Kalau Pulau Langkawi aku expert dah..Hahahah!!

Mulakan perjalanan dengan setin REDBULL supaya anda bertenaga sepanjang perjalanan..



Destinasi pertama kami Penang Hills @ Bukit Bendera..Aku dah lama teringin nak pi Bukit Bendera..Last aku pi aku pun dah tak ingat..Dah berkurun dah..Huhu..So, bila dah besaq nie aku teringin la nak pi..Dan Mr Alon la yang jadi mangsanya kena bawak aku pi..Selagi tak bawak, selagi tu la aku ungkit..Kihkih!!

Welcome to Bukit Bendera
Keretapi ni la yang bawak kami sampai ke puncak..Harga tiket Rm8 ja
Akhirnya aku berjaya sampai ke puncak...Yeeeehaaa!!
Latar belakang memang cun..kihkihkih!! (ada jugak nak inteprem)
Untuk Muslim..Jangan risau..Masuk waktu boleh solat kat atas Bukit Bendera..
Kanak-kanak riang..:-)
Kat atas Bukit Bendera nie ada macam-macam tarikan...Salah satunya adalah Bird Park..

Harga tiket Rm5 ja.

Jom kita tengok ada burung apa kat sini..

Ok..Aku tak tau pokok ne nama apa...





Ne bukak burung k..Hahahah..Ini my Mr Alon..
Berehat sebentar..
Burung Merak ne cantik gila..

Mr Alon tengah cakap ngan burung..Hanya mereka yang paham..


Haiyaaak...Senaman pinggang..
Piwittttt..
Ini periuk kera..First time aku tengok depan mata..
Dah penat jalan-jalan kat Bird Park, nampak plak aiskrim..Aduh, bleh makan sejuk2 nie sodap nie..(eh, sejuk ka?)

Aiskrim nie kalau besa Rm2.50..Tapi kat Bukit Bendera Rm4..Gila mahai..Tapi tergedik2 nak jugak!!
Masa on the way nak pi kat stesen keretapi Bukit Bendera..Jumpa la satu spesies nie..Gila besaq dari yang biasa aku tengok.. Kalau yang besa jumpa kat umah aku pun aku dah lari geli geleman..Tambah la yang besaq nie...Eeeee...ceqin bulu tengkuk aku...Heheheh!!

Ulat gonggok gergasi...
Dah penat jalan-jalan, bubye Bukit Bendera..Destinasi seterusnya kat mana r? Hmmm,,,pikiaq punya pikiaq..kami pi Rumah Kelahiran P.Ramlee..Yang sebenaqnya kami tak tau pun Rumah Kelahiran P.Ramlee ne kat mana...Terpaksa la mintak bantuan dari my sis yang duk kat Penang tu..Katanya Rumah Kelahiran P. Ramlee ne dekat kawasan hospital...Jalan Sungai Pinang..Adoi...Kat mana plak dah tu..Pusing punya pusing, dengan bantuan GPS dan kepakaran Mr. Alon sampai la kami ke destinasi yang dituju...





Mr. Alon dah penat kot tu..
Dalam rumah nie dilarang ambik gambaq tau,,Nampak tak tulis kat atas tu..
Hahahahah...tapi kami nak ambik gambaq gak..Kena pandai cover line tau..

Hahahahah...Mr. Alon dah tak tahan sebenaqnya..Tapi kena la beratuq,,Jambah share la katakan...
Dah puas jalan-jalan, perut pun dah lapaq..Hmm..kalau kat penang ne..Pasemboq la yang orang cari-cari..
Jom kita pekena pasemboq dulu kat Gurney Drive..

Mamak..mamak..saya nak pasemboq no..
Uuuuu..teruja tengok..hahahah!!

Nak?? Nak mai la penang..

Ha..apa? abang nak suma?
Ishk..banyak ngat eh makan..hehehe!!
Abang..nak ckit..(dengan muka sedey)
Huh,,kedekut..(masih dengan muka sedey)
Tau nak makan sorang ja nie..
Nampaknya,,aku bleh tengok saja la..Heheheh!!
Dah puas jalan-jalan Penang..Jom kita balik...Nanti kita mai lagi na..Banyak tempat g tak pi nie..Keadaan tak mengizinkan sangat, ujan!! Len kali nak pusing satu pulau sampai puas..

Bubye Penang...Jumpa lagi..




2 comments:

  1. cik lynn pn xreti jln kt blah plau gk...hehe...stkat kt paya trubong-usm bleh la...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..geng la kita,,maunya sesat kalau kena drive sndiri..

      Delete

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..