About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Friday, 30 March 2012

Rindu Gila Kot!!

♡Assalamualaikum♡

Politeknik Sultan Abdul Halim MuƔdzam Shah (POLIMAS), tempat yang penuh dengan kenangan. Kisah suka dan duka aku bersama orang-orang tersayang. Di sini aku menimba ilmu bersama teman-teman yang tetap setia di sisi sehingga ke hari ni. Banyak kenangan yang kami cipta bersama. Walaupun ramai yang dah bawa haluan masing-masing, dengan kehidupan masing-masing tapi tetap setia dalam ingatan masing-masing...

Cewah..wat jiwang plak..Hehehe..Saja la rindu kat kawan-kawan..Tak tau la depa rindu kat aku ka dak..Huhuhu..

Friday, 23 March 2012

Lunch Time

♡Assalamualaikum♡

Makan..makan..makan..dan makan..
Hidup untuk makan...Eh...clap plak..Makan untuk hidup k..Jangan nak pi kalih plak..
Kali nie aku makan kat Kenny Rogers Jetty Point Langkawi...
Hmmm..dah orang ajak kan, tunggu lagi..Kihkih..
Kali nie aku bergabung kembali dengan Ain, Sera & Min..Eh, ngan mama skali la no...(bukan mama aku k, mama budak-budak nie)

Selamat Tinggal Sayang

♡Assalamualaikum♡

Selamat tinggal aku ucapkan. Mungkin ini yang terakhir kalinya. Jangan dirindui aku.
Akan aku tinggalkan kau bersama-sama insan yang kau sayangi.

Wat sedey jadi no..Hahahahah!! Saja ja wat suspen..Tak daknya nak tinggai sapa-sapa pun..Tinggai wat sementara waktu ja k..Aku akan kembali..Mr Alonnnnnnnnn...wait for me ya!!

Last Wednesday..ari aku nak kena kembali ke Langkawi..Kalau ikutkan hati memang tak mau balik dah..Tapi demi mencari rezeki untuk mengisi perutku yang bolat nie, terpaksa la aku gagahkan diri..Cewah..

Wednesday, 21 March 2012

Penang Hills, P.Ramlee & Gurney Drive

♡Assalamualaikum♡

Wah,,,Seronok bleh pi jalan-jalan Penang..Hahah..
Aku nie nama ja orang Penang, tapi hampeh..Kalau letak aku kat pulau tu..
Mau tak balik aku..sesat..kihkih..

Mr Alon kata nak bawak orang jauh jalan-jalan Penang..Huh,,nak kata kat aku la tu..
Nak wat camna..tak penah berkesempatan nak round pulau la katakan..Kalau Pulau Langkawi aku expert dah..Hahahah!!

Mulakan perjalanan dengan setin REDBULL supaya anda bertenaga sepanjang perjalanan..

Peah Bom Layan Thor

♡Assalamualaikum♡

Hmmm..Peah Bom nie memang suka menyibuk..
Orang nak layan movie pun, dia sibuk..
Amik tiket VIP plak tu..Hahahahhaha!!
Jom kita tengok aksi Peah Bom layan movie Thor.




Saturday, 17 March 2012

happy besday to me....16 mac...

♡Assalamualaikum♡

happy besday to me...

happy besday to me...

huhu...akhirnya...umuq aku dah meningkat lagi sethn...

nothing special on my besday...

cuma ucapan dari insan2 istimewa dalam hidup aku...

sempat pi mkn2 ngan family aku...

ngan mr alon plak xdan nk celebrate skali...

mr alon busy ngan persiapan kenduri kt umah dia...maklum la org dapat kakak ipaq baru...kihkih....

utk family mr alon bln mac bleh sambut besday secara berturut2...nk tau sebab apa...

sebabnya...12 hb besday kak nani..kakak ipaq bru mr alon...13 plak besday angah...abang mr alon..ala..yg pengantin baru tu la..heheh...

15 plak besday adik mr alon..Amen...

n paling special 16 hb..hahaah...besday aku la tu...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, 15 March 2012

Asyik-asyik Lensa Lama

♡Assalamualaikum♡

Asai aku balik kampung ja, mesti ada gambaq-gambaq lama yang aku dapat..
Kali nie aku dapat gambaq lama Mr. Alon..hahahahahah...jom kita tengok cam mana la agaknya rupa Mr. Alon masa muda remaja dulu...

Haiiiyyakkkkk...Wacha...Brani mai r dekat!!

Peh,...smart kot..hahaha! tangan dalam poket gitu..



Tuesday, 13 March 2012

Baby Yang Awesome!!

♡Assalamualaikum♡

Hmmmm...baby ooo baby...sapa tak geram kan tengok baby yang chubby-chubby ne..Nasib anak orang, kalau dak aku cubit-cubit dah pipi yang gebu tu...Geram aku!!

Baby ne nama dia Amani Batrisya...Come, gebu,  chubby, banyak akai...Memang geram la..
Yang paling best dia suka wat mulut herot..Aku nak habaq cam na pun tak tau..
Sapa la yang ajaq ne..Ibu dia ka? Ayah dia ka? 

Tapi yang pasti sapa tengok baby ne memang geram..

Ops lupa plak nak habaq baby ne kepunyaan sapa...Baby ne, ayah dia satu tempat qeja ngan aku,,

Ni la pesyen mulut herot!!



Baby yang awesome bersama Mimi yang awesome..hahahah!!






Kelab Blogger - Ben Ashaari

♡Assalamualaikum♡

Jom kita ramai-ramai join Kelab Blogger - Ben Ashaari...
Aku pun baru ja join..sesuai untuk blogger-blogger baru cam aku..blogger yang dah otai pun bleh aih...xdak salahnya!!

Jom join kat SINI..




Monday, 12 March 2012

Tolong....Pony aku lemas!!

♡Assalamualaikum♡



Aduhai...setiap kali aku bukak tengok gambaq nie, aku tak leh nak tahan-tahan dah gelak aku...Alangkah bahagianya kalau time ne aku ada...Boleh aku gelak puas-puas, guling-guling...hahahahah!!

Kobi ooooo kobi...Sayang PONY sampai cam tu la..Busuk pun busuk la..Janji PONY Kobi tak lemas kan kan kan!!Lepas nie ibu nak basuh kena diam-diam...Tak leh habaq kat Kobi dah.Takot lepas nie, dia terjun sekali dalam washer machine tu...U jump I jump..

Oppsss...lupa plak nak story apa kes nie..

Kobi nie anak menakan aku..Nama dia Mohd Damien Hakim..Kobi tu panggilan manja..
 PONY tu umpama bantal busuk dia la..Dah nama pun bantal busuk, bau pun confirm-confirm la kan..Hahahah..

Kobi suka bagi ibu dia cium-cium PONY dia tu..Sekali ibu dia amik basuh..Ibu pun tunjuk la kat dia yang PONY tu duk dalam washe machine..Takot nanti dia tercari-cari plak...

Sekali, dia teriak sambil tarik kerusi pi kat washer machine sebab nak selamatkan PONY yang dah kelemasan dalam tu...Hahahahahha...

Tak dapat aku bayangkan time tu..Mesti lawak gila..








Sunday, 11 March 2012

"Berblog, Kenapa ?"

♡Assalamualaikum♡


Mulanya aku berblog sebab seronok tengok kawan-kawan len ada blog. Aku pun teringin untuk ada blog aku sendiri. Lama-lama aku jadi syok nak share crita-crita aku ngan pembaca suma..bajet ramai yang baca plak..hahahah...
Di sini jugak aku berkenalan dengan ramai kawan-kawan blogger yang baru. Dapat jugak aku kawan baru yang sama-sama berkongsi minat yang sama, berblog..



Untuk yang berminat nak join segmen nie..bleh klik banner di atas ya..
Simple ja syarat-syaratnya..
SELAMAT BERSEGMEN..:)


Saturday, 3 March 2012

Blog List Simple

♡Assalamualaikum♡

Yeyeyeyey...akhirnya aku berjaya tersenarai dalam Bloglist Simple..
Thanks to tuan empunya blog, Ninie Azriena..

Blog aku tersenarai sebagai Link No. 12..Jom tengok kat SINI

Dan ari ne aku bukak tiba2 ada Link No. 12 yang tersenarai antara yang bertuah...weeeeeee..:-)
Tengok SINI yea...


Milo Dinosaur..

♡Assalamualaikum♡

Uit..apa kebendanya MILO DINOSAUR nie???
Jangan terkejut tau..MILO DINOSAUR ne bukan la campuran milo ngan dinosaur...hehehehe...



Kalau milo campuq dinosaur aku tak tau la cam na la rupanya. Confirm tak minum...Takoooott...heheh!!

Kalau sebut MILO TABUQ mesti suma tau kan...MILO DINOSAUR ne sama la ngan MILO TABUQ...
Sebelum ne aku tau nama MILO TABUQ ja...Tiba2 ari ne aku dengaq kawan aku sebut MILO DINOSAUR..
Aku pun tnya la..

Aku   :   Mala, saipa panggil MILO DINOSAUR. Tak penah dengaq pun..
Mala  :   Ntah, Mala pun xtau. Ari tu, pi kedai tengok menu tengok ada
        MILO DINOSAUR. Oder2 baru tau rupanya MILO DINOSAUR
        ne MILO TABUQ.. 
Aku   :   Ohhh...first time dengaq nie. Lepas ne nak panggil MILO DINOSAUR
              gak la..Hehe!!

Jom pakat-pakat minum MILO DINOSAUR...Sedap wwwooooooooo...







"Segmen:Aku Ada Blog"

♡Assalamualaikum♡


a. Nama samaran korang sebagai blogger.
b. Nama blog korang.
c. Url blog korang.
d. Usia blog korang.

a. Boleh panggil aku mimi atau mia..cewah..hehehehe!!
b. Mia_Alon..[mia is my nama & alon is my love name..:)]
c. gumoks.blogspot.com [nama manja aku tu..kihkih..:P]
d. Usia blog aku masih baru lagi. Aku start berblogging Sept 2011. Jadi usia blog aku lebih kurang 6 bulan. Masih baby gitu..

SEKIAN. TERIMA KASIH. :)


Sapa-sapa nak join segmen KLIK SINI

~~100~~

♡Assalamualaikum♡

Wah...Follower aku dah mencecah 100 orang..hehe!!
Tak sangkanya..Suma ne terjadi bila aku join segmen2 yang dianjurkan oleh blogger2 lain..
Sebenaqnya aku tak kisah pun ramai ka dak follower aku..
Ada yang nak follow, ok la...Kalau xmau follow pun xpa la kan..kuangkuangkuang!!

Tujuan aku wat blog cuma nak berkongsi cita..
Aku penah dengaq orang kata, orang yang wat blog ne sebab tak dak sapa nak dengaq cita atau masalah depa..
Satu2nya jalan adalah meluahkan kat blog..Btoi ka??
Salah kot..aku ada ramai kawan2, family dan juga sidia yang sudi dengaq cita aku, masalah aku...

Pedulikan apa orang nak kata..Janji kita tak kacau orang..Btoi dak kawan2???hhhehehehe..:-)

Thursday, 1 March 2012

24 Hours Very Cuties Blog Contest By Atiynn Atyra

♡Assalamualaikum♡


24 Hours Very Cuties Blog Contest By Atiynn Atyra
Syarat-syarat :-

  • Follow blog atiynn yang tak berapa comel ni - Link
  • Join group atiynn di facebook - link
  • Buat satu post yang bertajuk " 24 Hours Very Cuties Blog Contest By Atiynn Atyra" . jangan lupa letak banner yang atiynn buad tuh .
  • Tinggalkan link anda di kotak coment atiynn . link 'sipolan.blogspot.com' tidak di terima :)
  • Sila hebahkan di facebook anda tentang contest ini .
  • Tarikh tutup pada pukul 12 , 3/3/2012 dan pemenang akan di umumkan pada 4/3/2012
  • Pemilihan pemenang akan di juri oleh atiynn seratus peratus :)
  • Barang siapa yang tidak mematuhi peraturan dikiraKALAH.


UNTUK JOIN KLIK SINI



Bloglist Simple by Ninie Azriena

♡Assalamualaikum♡


Photobucket

Bloglist Simple By Ninie Azriena
Syarat-syarat :-


1) Buat 1 entry dengan tajuk "Bloglist Simple by Ninie Azriena".
2) Tepek header blog ninie yang kat atas tu / letak banner ninie kat dalam entry.
3) Hantar link entry tu dekat ruangan komen ini sahaja.
4) 10 blog bertuah akan dipilih melalui random.org.
5) Due date : 3/3/2012 - 5 PM 


UNTUK JOIN KLIK SINI



BEN ASHAARI : BLOGLIST APRIL 2012

♡Assalamualaikum♡


Jelaskan kenapa mereka patut pilih blog anda  ?

Kenapa? Why? Por Que? Bakit? Kyom?
hahahha...aneka bahasa k..

Kali nie nak join segmen Abg Ben lagi..Second time ne..Cam menarik ja..
Kepada suma blogger-blogger silalah pilih blog saya..

Kenapa?
Sebab blog saya best macam saya...Hehehe..
Sebab blog saya adalah cermin diri saya..
Jadi kalau nak kenai ngan tuan blog..Silalah pilih saya..:)


Aku & Mekap

♡Assalamualaikum♡



Perempuan ngan mekap memang tak leh dipisahkan..
Mekap memang dah sinonim ngan perempuan..ngan laki aku tak tau la plak sinonim ka dak..Hahahahah..

Aku pun memang sangat sinonim ngan mekap..Bagi aku, bila aku mekap, aku akan rasa lebih yakin..
Aku mekap bukan untuk tunjuk2 kat orang..Aku mekap untuk kepuasan diri aku sendiri..

Aku tak suka bila orang kata aku mekap, sebab saja nak show off kat orang..
Please la, qeja sebagai front liner memang memerlukan kita untuk kelihatan kemas, cantik..Takkan nak berdepan ngan orang ramai dalam keadaan selebet, selekeh ja..
Bukannya maksud aku, kena cantik dari paras rupa..Aku pun bukan la tergolong dalam golongan yang cantik cun melecun, tapi bila aku mekap aku akan rasa aku cantik...Hahahahahhaah!!


Aku bukannya mekap over sangat pun.. mata macam rimau bagai...aku pun tak mau cam tu..Yang tu bukan bagi aku cantik, bagi aku huduh lagi ada la..


Aku mekap simple, just nice...Cukup untuk menutup segala cela yang ada kat muka aku nie..
Cukup untuk aku rasa yakin bila berdepan ngan orang ramai...

Sekian..Terima kasih..