About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Friday, 30 December 2011

IMBAS KEMBALI..

♡Assalamualaikum♡

Imbas kembali detik-detik first aku nak menulis blog..Mulanya teragak-agak..Sebab aku nie memang xpandai nak mengarang ayat..aku karang ikut sedap aku ja..hehe!!bahasa apa ntah lg,tunggang langgang dah aku rasa...disebabkan aku nie orang Utara, so blog aku pun loghat Utara la..

Sebelum aku tulis blog, aku suka baca blog orang len...Dah macam-macam jenis blog aku baca...Antara blog yang btoi2 bagi aku inspirasi untuk ada blog gak...


1. BLOG NURULHANA


Nama pemilik blog Nurulhana Binti Mahdir..Dia nie anak lecturer aku...Seorang yang garang tapi dalam hati ada taman...hhaha!!(jangan marah yea Ana)..

Aku suka baca blog dia. Bagi aku dia akan luahkan pendapat dia secara jujur. Tak kisah apa orang kata.Dia tulis tentang kisah hidup dia..Orang2 yang dia sayang..Dia juga selalu cita pasai Prince Charming dia.. Tu pun aku suka baca..Bleh dikatakan apa yang dia tulis suma aku baca la..Tak penah miss pun..

Disebabkan dia la, aku pun tringin nak ada blog aku sendiri...So, thanks 2 Ana...

PICIT SINI untuk terjah Blog Ana...


2. BLOG JEJARIRUNCING



Sapa yang xkenai ngan Elia SiJejariRuncing ni.. Tipu la sapa yang xekanai tu..Kisah hidup dia penah hot satu masa dulu. Tapi aku kagum ngan dia, sebab stelah apa yang terjadi, dia teruskan hidup dia tanpa toleh ke belakang lagi.. Aku suka sangat dia.. Kalau la aku berpeluang jumpa ngan dia.. Macam2 yang aku nak tanya dia..Hehehheeh!!

Benda first yang aku nak tengok bila jumpa dia ialah...aku nak tengok jari jemari dia,,,btoi ka runcing??hehehhe!!!Just Kidding...

PICIT SINI untuk terjah Blog Elia.


Wednesday, 28 December 2011

SIPUT MENTARANG!!

♡Assalamualaikum♡

Makan...makan...makan...makan..dan makan...
Sapa suka makan?? Angkat tangan...
Hhahah..
Entry kali nie pasai makan lagi..
Dinner malam nie kat Kuala Perlis!! Jom...jom...

MENU
Ikan Siakap Tiga Rasa
Ikan Siakap Sweet & Sour
Sotong Goreng Tepung
Kerang Bakar
Kailan Ikan Masin
Tomyam Campur
Sup Siput Mentarang
Sate Ayam/Daging

Mari kita makan...

Wajah kelaparan..hehe!!

Sebelum makan posing dulu..

Muka dah lapaq tak tahan sangat-sangat dah!!



Gediks!! :D

Ermmm...sedapnya!!




"Kak Mi, buh dalam FB na"..kata adik...Amboi,pandai ngat eh adik aku nie..


Huh...Huduh!!

Nyam...Nyam.,..

Ha,,,ni la SIPUT MENTARANG...besaq oooo...first time aku makan...

Sup Siput Mentarang...




Lyn eksyen ja...Makan dak pun!!

Lya pun nak try makan gak...



Alhamdulillah....KENYANG PERUT, SENANG HATI!!

Wajah kekenyangan!!
Peace!! yo..






 Perut dah kenyang...Jom kita balik!!





GOOD NITE ALL...SWEET DREAM!!


Tuesday, 27 December 2011

Mahani & Johari

♡Assalamualaikum♡

Lepas dah penat bertunkus lumus nak keluaqkan Bom dari tersepit, perut pun lapaq..hehe..
Bertungkus lumus la sangat,.suma Bomba yang wat..Trima kasih untuk abang2 bomba yang dah menyelamatkan kucing aku..

Apalagi makan time..Kali nie destinasinya adalah Restoran Mahani & Johari, Bandar Darulaman..
















Bom & Bomba!!

♡Assalamualaikum♡

Rumah terbakar panggil bomba,
Bomba datang berlumba-lumba...

Hmmm..entry kali ni aku nak cita psai bomba dan kucing..
Apa kena mengena plak kucing ngan bomba ni??

Kucing terkepit panggil bomba,
Bomba datang berlumba-lumba..

Hahhahaha...itu la citanya..
Kucing aku terkepit bawah qeta..Anak shiro..
Yang sekoq ne memang hyperaktif ckit...
Aku pun xtau dia masuk kot celah mana..
Dah xtau nak wat cmna lagi, kami call ja la BOMBA...





Ni lah si kenit yang tersepit tu..Dia nie xdak nama lagi...
Selepas kejadian tadi, kami sepakat untuk panggil dia BOM sempena nam BOMBA..hehe!!




Lepas kejadian tu gak, kami letak anak-anak SHIRO dalam sangkar lama...Takot pisang berbuah dua kali...hehe!!


Sunday, 25 December 2011

ABADIKAN KENANGAN DENGAN EKSKLUSIVITI SEBUAH LUKISAN POTRET..

♡Assalamualaikum♡

Untuk besday ma aku yang lepas (5nov2011), aku punya la pikiaq hadiah apa yang aku nak bagi kat ma...
Tiba-tiba aku jumpa satu page kat fb yang ambil tempahan lukisan..aku pun terus tempah...Sapa yang berminat nak wat tempahan lukisan, KLIK SINI..Isi borang yang disediakan dan ikut arahan yang diberikan...untuk view profile fb ownernya...KLIK SINI...


Lukisan yang aku tempah...Cantik..Tak sia2 aku tempah..Aku suka sangat lukisan nie...Thanks to Bayu..Sbb telah ABADIKAN KENANGAN AKU DENGAN EKSKLUSIVITI SEBUAH LUKISAN POTRET...

Potret My Mom..

Aku tempah dua lukisan...satu untuk my mom...satu untuk Mr Alon sempenan ulangtahun ke 4 perkenalan kami...Semog hubungan yang terjalin ni diakhiri dengan ikatan yang sah...Dan hingga ke akhir hayat...Aminnnn....





Kredit pic to loziza.blogspot.com....