About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Tuesday, 4 April 2017

Kalau Bukan Rezeki

♥Assalamualaikum♥

Memang kehadirannya dinanti-nantikan, tapi apakan daya dia bukan milik kami. Mampu bertahan hingga minggu ke-6, akhirnya pergi juga. Catatan pengalaman kali pertama keguguran.


15 MAC 2017, RABU

Boleh dikatakan pregnant kali ne hadiah untuk birthday yang ke-30. First time tau memang senyum sepanjang hari, sebab tak boleh nak sembunyi rasa seronok tu. Dua kali jugak cek, memang result positif. Mr Alon?? Aku rasa kalau dia boleh terbang, memang dia terus terbang mai kat aku dah. Kihkihkihkih!!


22 MAC 2017, RABU

Dalam masa seminggu tu tak dak apa-apa yang berlaku. Rutin harian berjalan macam biasa. Petang, ada kesan darah sikit dekat panties. Sikit sangat kesan tu. Tanya kawan-kawan, majoriti cakap selalunya itu normal di awal kehamilan. So tak rasa risau sangat. Malam, kesan tu makin banyak. Dah mula tak sedap hati, tapi disebabkan dah lewat, badan pun letih, decide untuk ke klinik esok pagi ja.

Monday, 3 April 2017

Back To School

♥Assalamualaikum♥

JUMAAT, 17 MAC 2017

Mimi, Sue, Ayu & Mune. Nama kami memang akan dikaitkan bersama sejak 14 tahun yang dulu. Adat dalam hubungan, tak kira hubungan apa sekali pun, pasti akan ada naik dan turun. Pernah berselisih paham, tapi tak pernah simpan sekelumit pun dalam hati. Dan alhamdulillah, selepas 14 tahun, kami masih teguh bersama. Kawan baik ramai, tapi kawan yang betul-betul paham kita, yang akan ada saat baik dan buruk kita tak ramai. Aku bersyukur dan aku yakin mereka-mereka ini akan sentiasa ada bila saja aku perlukan bahu untuk bersandaq. Tak banyak yang aku harapkan, cuma harapan agar ukhwan yang terjalin ini akan kekal hingga ke SyurgaNya. In sha allah, aminnnn..

Kali ne boleh dikatakan last minit plan untuk shoot gambaq kenangan dan sedikit jamuan makan-makan. Sehari dua sebelum shoot baru decide nak pakai baju tema apa..

Tema apa???? Jeng...jeng..jeng..