About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Monday, 30 January 2017

Cat Signature Cafe & Studio

♥Assalamualaikum♥

29 JANUARI 2017, AHAD

Cat Signature Cafe & Studio Bangi, baru mula beroperasi 15 Januari 2017 yang berlamat di No. 8 Jalan 8/36, Seksyen 8, 43650 Bdr Baru Bangi, Selangor (sederet dengan Bank Islam). Waktu beroperasi 11 pagi hingga 11 malam kecuali hari Jumaat.


Taman Eko Rimba - Hutan Simpan Bukit Nanas

♥Assalamualaikum♥

29 JANUARI 2017, AHAD

Pagi ne riadah jauh sikit dari rumah. Sapa penah pi Taman Eko Rimba - Hutan Simpan Bukit Nanas?? Aku tak pernah tau pun akan kewujudan Taman Eko Rimba ne. Ne pun sebab Mr Alon yang ajak pi. Taman Eko Rimba terletak di Menara Kuala Lumpur. Parking berbayaq dalam kawasan menara tu jugak.

Taman Eko Rimba ni adalah satu-satunya hutan yang masih wujud di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur. Hutan Simpan Bukit Nanas juga dikenali sebagai Hutan Simpan Bukit Weld dan adalah tertua di Semenanjung Malaysia. Pengunjung boleh tengok pelbagai jenis flora yang tumbuh secara semulajadi kat sini. Ada dua pintu masuk, melalui Menara Kuala Lumpur dan melalui Pejabat Hutan Wilayah Persekutuan di Jalan Raja Chulan.

Dekat sini jugak ada tarikan lain macam Taman Herba, Taman Orkid, jalan-jalan denai, tapak perkhemahan dan yang paling penting ada Jambatan Gantung. Ha, tu la tujuan utama aku mai sini. Sebab nak naik Jambatan Gantung. Masuk free dan tak dak had umuq. So, boleh la bawak Nur Iman naik jambatan gantung.


Monday, 16 January 2017

Kellie's Castle

♥Assalamualaikum♥

12 DISEMBER 2016, ISNIN

Kunjungan yang tak dirancang. Macam biasa on the way balik dari Kedah ke Kajang, ternampak signboard Kellie's Castle. Selalunya tak rasa macam nak singgah, tapi kali ne teringin plak nak ke sana. Jom kita tengok apa yang ada kat sana, misteri sangat ka tempat tu kan. Nak la tau jugak.


Wednesday, 11 January 2017

Aloq Setaq, Kedah

♥Assalamualaikum♥

29 NOVEMBER 2016

Untung sebenaqnya bila kampung jauh nun di Utara, kita plak qeja di ibu kota. Sepanjang perjalanan nak balik ke kampung atau balik dari kampung, kita boleh singgah meqata-qata. Tapi kali ne kami tak dak la singgah meqata sangat pun. Singgah dekat-dekat ja. Jom...........

Hari ne memang plan nak bertolak balik Kajang awai pagi. Pagi-pagi lagi dah keluaq dari rumah.


Roti Canai Mutalib

Destinasi pertama kami pagi ne, singgah makan dekat Roti Canai Mutalib. Roti canai ne memang legend la kat Jitra ne. Orang Jitra mesti tau. Kena sekali nak lagi cek ooiii.. Keistimewaannya? Kuah roti canai tu rasa dia memang sedap, siap ada gearbox lagi. Kami kalau mai sini, gearbox tu memang akan wajib terhidang ataih meja.

Ini ownernya, Pak Mutalib

Monday, 9 January 2017

Anniversary @ Thirty8 Restaurant

♥Assalamualaikum♥

OK, nak gelak dulu sebelum nak up story. Sebabnya dah setengah tahun berlalu. Kahkahkahkah!! Terlupa, cek balik draf baru nampak tak up lagi entry ne...Jom, layan ja la na.



Sunday, 8 January 2017

Annual Dinner - Karyabhara Cafe

♥Assalamualaikum♥

17 DISEMBER 2016, SABTU

Al kisah Annual Dinner yang unit organizekan. Penutup untuk acara tahun ne. Thanks kepada yang dah bertungkus lumus jadikan dinner kita satu kenyataan. Walaupun secara kecil-kecilan tapi meriahnya sangat terasa.

Dinner bertempat di Karyabhara Cafe, sebuah cafe hipster yang mula beroperasi pada Februari 2015. Memang tak salah pilih tempat. Cafe dengan konsep yang menarik dan makanan yang sedap. Layanan yang memang memuaskan hati. Sangat-sangat recommended untuk sapa-sapa yang nak cuba.


Gambar ihsan GOOGLE

Gunung Jerai - Jalan-jalan Dalam Awan

♥Assalamualaikum♥

Tadaaaa...aku kembali lagi. Kihkihkih!! Mood meluap-luap nak update bagi abeh. Lepaih ne nak relek sat.

Kali ne aku ke Gunung Jerai. Sebenaqnya kali ne kami pi atas undangan kawan-kawan untuk join camping Jerai Peak Encounter. Aku ne nama ja orang Kedah, tapi Gunung Jerai pun tak penah jejak. Sedih qasa. So, memang camping kali ne harap sangat yang Mr Alon ajak pi. Mujuq dia tak kata dia sorang ja nak pi. Tidak, frust menonggeng akak.

Jom, ikut perjalanan kami untuk Berjalan-jalan Dalam Awan....




Wednesday, 4 January 2017

Melaka (Part 2)

♥Assalamualaikum♥ 

1 OKTOBER 2016, SABTU

Unplanned trip ke Melaka hampir ke penghujung. Macam banyak hari ja kan, padahal sehari semalam ja pun. Kihkihkihkih!! Lepaih tidoq dengan nyenyaknya ataih katil yang empuknya, kami bangun dengan semangat yang berkobaq-kobaq nak sambung jalan-jalan Melaka. Jom, ikut kami hari ne. Jommmmmmmmmmmmm..........

Oh, jangan lupa breakfast. Harga bilik include breakfast tau. Sebelum turun breakfast, kami bawak Nur Iman mandi swimming pool dulu, sebab dia memang suka kalau bab-bab ayaq ne kan...Biaq sampai mulut biru, swimming pool ditinggai jangan. Kihkihkihkih..

Oh, bangun pagi ne, mata Nur Iman sepet sebelah. Tak tau la kena apa. Gigit semut mungkin. Maneh sangat semut tengok. Kihkihkihkih!!