About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Wednesday, 24 August 2016

Langkawi-Penang Trip (Part 2)

♥Assalamualaikum♥

3 MAC 2016, KHAMIS




Second day kat Pulau Langkawi. Buka ja mata, dengaq deruan ombak memang bahagia rasanya. Pagi ne tak rushing ke mana-mana, so bermalas-malasan dulu dalam bilik sementara tunggu Nur Iman bangun.

Excited nak bawak Nur Iman jalan-jalan tepi pantai. So, pagi ne sebelum ke mana-mana kami jalan-jalan dulu kat tepi pantai, then terus lapik perut dulu dengan bekalan roti dan terus ready untuk ke destinasi seterusnya.


Wednesday, 3 August 2016

Jamuan Raya Kampung Style

♥Assalamualaikum♥

Setiap kali lepas cuti raya, masing-masing kat ofis dah sibuk prepare untuk jamuan raya unit masing-masing. Paling best sepanjang bulan Syawal memang perbelanjaan tak banyak sebab makan free. Hahahahaha!!

Unit aku, Unit Pengurusan & Profesional plan jamuan raya bertemakan lauk kampung sebagai menu utama sebab dah jemu dengan nasi tomato, nasi beriani, nasi ayam dan sewaktu dengannya.


Tuesday, 2 August 2016

Cerita Raya 2016

♥Assalamualaikum♥

Sebelum habis Syawal, kita up dulu cerita raya.

Seperti kebiasaan tahun-tahun sebelum ini, raya pertama aku di rumah mertua. Kenapa? Sebab Syurga suami aku di bawak tapak kaki ibu mertua aku. Dan Syurga aku di bawak tapak kaki suami aku. So, tak salah rasanya kalau raya pertama suami aku nak ada di samping ibu mertua aku. Alhamdulillah, ibu mertua suami aku pun sangat memahami. Kihkihkih!! Dan in sha Allah, setakat hari ne tak pernah lagi timbul isu nak raya rumah sapa dulu. Dan untungnya kami, rumah orang tua kami tak sampai pun 15 minit jauhnya.

Tahun 2016, tahun ketiga kami beraya berdua. Dan tahun kedua kami beraya bertiga. Beraya berempat?? In sha Allah tahun depan. Aminnnn...Hahahahahahahahahahaha!!!