About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Sunday, 8 May 2016

Cameron Highland Januari 2016

♥Assalamualaikum♥

Sekali setahun sekurang-kurangnya, family aku mesti akan bercuti ke mana-mana. Ok, bunyi ke mana-mana tu macam dah merata-merata kami pi kan. Padahal tiap-tiap tahun mesti akan Cameron Highland. Tempat paling best bak kata my mom.

Jangan la cuba-cuba nak ajak my mom pi tempat lain, memang peratus dia akan setuju tu di tahap 0.00001%.

So, macam biasa, akulah tukang cari penginapan semua. Plan asal ingat nak try stay homestay ala-ala kampung, tapi disebabkan time tu Cuti Thaipusam, kebanyakannya memang penuh. So, aku decide untuk stay dekat Desa Anthurium Penthouse, tempat yang selalu kami stay kalau pi Cameron. Apartment ala-ala penthouse ne sangat sesuai untuk yang nak pi ramai-ramai. Harga yang berpatutan dan sangat selesa.





Ringkasan itinerary sepanjang di Cameron Highland.

Day 1 (Jumaat)
10.30 pm     Tiba di Desa Anthurium Penthouse

Day 2 (Sabtu)
8.00 am        Breakfast (Nasi Lemak di apartment)
11.00 am      Bharat Tea Plantation
1.00 pm        Lunch (Di Apartment)
3.00 pm        Bee Farm
5.00 pm        Pasar Malam Brinchang

Day 3 (Ahad)
8.00 am        Breakfast (Di apartment)
11.30 am      Checkout, terus ke Sungai Palas Tea Centre
3.00 pm        Green View Garden
5.00 pm        Restoran Waritha, Ipoh
10.30 pm      Arrive Kajang


Tunggu next entry tau!!

No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..