About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Monday, 25 May 2015

Pregnant?

♡Assalamualaikum♡

Hari ne 26 Mei 2015. Esok 27 Mei 2015. Esok qeja dah ooiiii. Pejam celik pejam celik dah tiga bulan dah aku cuti. Alahai, nak kena tinggai dah budak merap sorang ne ngan pengasuh. Dua tiga hari ne, Nur Iman tak mau minum dalam botoi. Haisshh, bleh akai apa plak la dia. Sebelum ne ok ja bila aku bagi susu guna botoi, risau la plak nak tinggai dengan pengasuh.



Monday, 11 May 2015

Dulu vs Sekarang

♡Assalamualaikum♡

Kalau dulu seminggu 2,3 kali tengok movie kat panggung wayang, sekarang tak lagi. Terpaksa la tunggu keluaq dvd, baru boleh tengok.

Kalau dulu, setiap hujung minggu mesti tak lekat kat rumah dari pagi sampai malam, sekarang tak lagi. Kalau nak keluaq, kena plan btoi2 nak kemana, dan tak boleh sehari suntuk keluaq.

Kalau dulu aku la bersiap paling lambat, nak mekap, nak lilit-lilit tudung la, sekarang tak lagi. Bersiap ala kadar, janji mantain gojes. Hehehe. Tudung pun kena cari yang instant ja. Mudah dan cepat.

Sunday, 3 May 2015

Lipas Kudung

♡Assalamualaikum♡

Do u know what LIPAS KUDUNG is??



Ok, ne lipas kudung, sejenis binatang yang menggelikan. Kalau kat rumah mak aku ne, nampak lipas sekoq, rumah dah macam dilanda disaster sebab akan kedengaran jeritan dan tangisan dari merata-rata tempat. Hahahaha. Macam la lipas tu makan orang kan.