About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Tuesday, 24 February 2015

Checklist Beg Hospital

♡Assalamualaikum♡

Since dah masuk 37 minggu plus plus nie, beg hospital wajib dah siap packing tau uolllss.. Sapa yang belum tu, pi pack cepat. Kalau dah nak terberanak nanti, memang dah tak sempat dah nak packing. Kalau packing pun mesti banyak barang yang akan termiss.

Aku? Of coz dah siap packing. Excited katakan. hahahaha.. Ok, ne checklist aku untuk beg hospital ibu dan baby.



Untuk Baby

1. Baju dan seluar - 3 pasang.
2. Sarung tangan, kaki dan topi - 2 set
3. Baby Blanket - Untuk selimutkan baby, aku bawak 1.
4. Lampin - 2 helai.
5. Barut - 2 helai
6. Diapers - 8 keping. Cukup kot kan?
7. Toiletries - Satu set barang mandian baby
8. Wet tissue - 1 pack
9. Minyak telon - 1 botol
10. Towel - Sehelai
11. Bedung - 1 helai


Untuk Ibu

1. Buku Pink 
2. Kain batik - Sehelai
3. Towel - Sehelai
4. Toiletries
5. Pakaian dalam / Nursing Bra - 3 helai
6. Nursing Pad (Disposable) - 1 kotak
7. Maternity Pad - 1 pack
8. Stokin - 2 pasang
9. Cardigan - Sehelai
10. Sweater - Sehelai
11. Baju - Disarankan bawa baju berbutang depan macam kemeja, senang nak breastfead baby nanti.
12. Tudung - Sehelai
13. Air Zam Zam
14. Selipar
15. Suplement Shaklee - Lepas bersalin dah boleh terus amik suplement.
16. Plastik - Untuk letak baju kotor 

No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..