About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Sunday, 25 January 2015

Checklist Mommy & Baby

♡Assalamualaikum♡

Hewhewhew. Dalam banyak-banyak entry, yang ni paling excited nak taip. Sebelum ne selalu tengok mommy-mommy to be asyik share checklist barang keperluan baby, kali ni giliran aku pulak. Hehehe! Al maklum la, baby first, excitednya memang terlebih sikit. Kalau boleh semua barang nak dibeli. Tapi kena beringat, beli mengikut keperluan, bukan kehendak tau.

Orang selalu pesan barang baby jangan beli awai-awai. Bila kandungan dah masuk dalam 7-8 bulan, baru start shopping. Aku ne kandungan baru 4-5 bulan, dah rasa macam nak start shopping. Excitedlah katakan. Hahaha. Mujuq la Mr Alon halang, katanya awai lagi. Banyak masa lagi yang ada untuk shopping barang babby.

First sekali, aku kumpulkan info barang apa yang perlu dibeli dan jenama yang sesuai. Apalagi kita blogwalking la kan. Banyak info yang kita boleh dapat dari internet ne, terutamanya dari blog-blog mommy to be ne. Best baca pengalaman setiap orang. Dari situ kita boleh kumpul info yang mana barang yang betul-betul penting yang perlu kita dahulukan.

Aku dah dapat checklist barang-barang yang perlu aku beli. Jom, kita usha ramai-ramai.

Thursday, 22 January 2015

GSC Di Hujung Jari Anda

♡Assalamualaikum♡

Sapa suka tengok movie? Sila kembangkan hidung..haha..

Ok, aku ngan Mr Alon memang suka tengok movie. Pantang ada movie baru kuaq, mesti serbu panggung wayang. Sebelum ne aku selalu booking tiket secara online kt laptop,PC ofis dan sewaktu dengannya. Bila dah booking, kena print tiket tau. Agak leceh.

Tapi sekarang tidak lagi. Ecewah. Hehehehe. Sekarang aku booking online melalui phone ja. Guna application GSC yang aku download kat Play Store. Sapa yang belum download, sila download beramai-ramai.

Meh aku ajaq macam mana nak booking. Yang dah tau sila tutup mata, telinga dan mulut anda.

Monday, 19 January 2015

3D Scan - Girl?? Boy??

♡Assalamualaikum♡

Aku pasti semua bakal ibu mesti tak sabaq nak tau jantina baby kan?? Lagi-lagi first baby. Mesti lagi tergedik-gedik sibuk nak pi scan. hehehehe. Same goes to me. Dah tak sabaq-sabaq nak tunggu kandungan masuk usia 28 minggu sebab nak wat 3D scan.

So, 18 Disember 2014 yang lepas, aku set appoitment dengan Klinik As Salam, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. Klinik ne best sebab doktornya semua ramah-ramah. Memang puas hati kalau pi klinik ne. Kalau sapa-sapa nak buat 3D scan, memang aku suggest untuk ke Klinik As Salam. Boleh call untuk booking. (03-8912 9969)

Thursday, 15 January 2015

Barakallah Wardah & Awie

♡Assalamualaikum♡

Alhamdulillah, dengan izin Allah, 19 Disember 2014 menjadi detik terindah dalam hidupmu. Menjadi yang halal buatnya adalah impianmu. Akhirnya bahagia milikmu...

Opppsss..siapakah ini??

Lupa plak ceq nak habaq. She is one of my BFF. Siti Wardah.

Thursday, 1 January 2015

Babymoon - Bali Part 2

Bali Day 2 (8 Oktober 2014)

Sebelum masuk bilik semalam, receptionist dah ambil order untuk breakfast pagi ne dan time kita nak breakfast. So, pagi-pagi breakfast dah dihantar ke bilik..