About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Thursday, 24 July 2014

Oh mama...

♡Assalamualaikum♡

Baru ja call ma.. and then ask her..

"Ma duk watpa?"
"Ne duk tengok hat kita pi Pulau Aman tu.."

Aku..ha? Pulau Aman? Berfikir untuk seketika ma tengok kat mana?

Oh...hahahaahaha..

Ok, my mom dah pandai layan blog. Ma baca blog iollllssss uoolllsss....

Hye ma..hehehehehe...

Wednesday, 23 July 2014

Honey Bulankah?

♡Assalamualaikum♡

Normal bagi setiap pasangan pengantin baru ntuk pi honeymoon. Kami? Honeymoon tetap honeymoon..hahaha..cuma plan untuk pi bercuti tu kami lambatkan. Tungguuuuu. Bukan apa, kalau lepas majlis nak terus pi honeymoon macam letih ja. Badan tak sempat nak rehat, dah nak kena travel pulak. So, kami decide untuk pi bercuti kemudian.

Hujung minggu lepas majlis, sebelum kami balik ke KL, kami singgah Penang dulu with my family. Kalau dah sampai Penang ne tempat wajib family aku of coz la Pulau Aman. Semata-mata nak makan mee udang yang terbaek. Elok sangat la kan sebab Mr ALon pun tak penah sampai lagi Pulau Aman. So, moh kiter menjamu selera....

Sunday, 20 July 2014

Majlis Resepsi (8 Jun 2014)

♡Assalamualaikum♡

Alhamdulillah. 45 hari dah berlalu sejak kami sah diijabkabulkan. Many more years to go. Entry tunang dah, nikah dah, resepsi sebelah perempuan dah. Kali ne resepsi sebelah lelaki la pulak kan.

Tanggal 8 Jun 2014 berlangsungnya majlis sebelah lelaki. Kami memang plan untuk buat majlis berturut-turut sebab mudah untuk semua. Tak payah nak amik cuti banyak-banyak kali kan. Lagipun rumah pun dekat.

Kali ne tema warna coklat. Baju ditempah khas untuk pengantin. Ha kau, ditempah khas gitu. Hahahaha. Actually, Mr Alon beli kain Ne masa dia ke Bandung. Time tu tak decide lagi nak tempah kain ni untuk nikah or sanding. Last-last jadila baju sanding untuk majlis sebelah lelaki. Didesign sendiri oleh aku.