About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Friday, 28 March 2014

Tuesday, 25 March 2014

Ekspedisi Gua Batu Maloi

♡Assalamualaikum♡

1 Mac 2014, Sabtu
Bulan baru..semangat baru..aktiviti baru..

Ekspedisi ke Gua Batu Maloi, Negeri Sembilan. Aku follow Mr Alon and the gang (Jabatan Imigresen Malaysia) untuk ekspedisi nie. Seramai 12 orang, konvoi 4 buah qeta. Seawai 5.30 pagi kami dah tercongok kat tempat berkumpul, Putrajaya.

Kami la orang paling awai. Tunggu punya tunggu, 6.30 baru cukup semua orang, terus gerak. Perjalanan dalam dua jam untuk sampai ke destinasi.



Sunday, 16 March 2014

16 Mac 2014

♡Assalamualaikum♡

Alhamdulillah...16 Mac 2014..Genap 27 tahun aku hidup di muka bumi nie..
Alhamulillah, aku masih dipanjangkan umur, masih diberi kesempatan untuk bernafas sehingga ke hari nie..

Terima kasih untuk ma sebabkan dah besaqkan aku sehingga ke hari nie.Walaupun ma tak baca pun blog mi, tapi tetap nak wat ucapan gak kat sini,..Hehehheh!!



Satu lagi, walaupun ma lupa besday aku, tapi tak pa..di maafkan..Sebab dia kata dia duk pikiaq masalah negara banyak sangat..Hahhahaha!!

Thanks jugak untuk family & kawan-kawan yang mendoakan kesejahteraan hidup..Walau di mana saja anda berada..Walau kita jauh, anda semua tetap dalam ingatan..

Last sekali thanks untuk Mr Alon..Thank sebab bersama dengan saya selama nie..Thanks sebab buat saya rasa sangat special di samping kamu..Thanks sebab sayang saya banyak-banyak.Thanks sebab bersabar dengan saya selama nie..Thanks sebab bagi peluang untuk saya perbaiki diri..Thanks sebab jadi pendorong saya..Thanks sebab pilih saya untuk jadi bakal suri kamu..Thanks 4 everything..

Semoga apa yang di rancang berjalan dengan lancar..Amin..


Saturday, 15 March 2014

Opah...here we come..

♡Assalamualaikum♡

Dulu, Mr Alon ada sebut, kalau ada kesempatan dia nak bawak aku balik umah Opah kat Kg Teluk Sareh, Perak..Sebab katanya umah opah cantik..Senibina umah Perak lama..

Kebetulan, masa aku sampai KL ari tu, mak Mr Alon ada kat umah opah..So, Mr Alon ajak balik umah opah..

14 Februari, lepaih semayang Jumaat, kami gerak dari Putrajaya.. Mr Alon amik half day ari tu.Ayu, adik aku yang senget tu pun ikut gak,Hahahaha..macam kesian plak nak tinggai dia sorang-sorang kan..

Petang, dalam kui 5 kami sampai. First time tengok umah opah...

Sunday, 2 March 2014

Live From Putrajaya

♡Assalamualaikum♡

Wah..tajuk tak tahan kau...Hahahhaha...

Ok, first time selama aku start qeja, aku qeja time ofis hour...Memang beza dengan waktu aku qeja dulu, yang waktunya tak menentu.. Tak penah ada weekend dalam sejarah qeja aku.. Kali ne baru aku rasa macam mana weekend tu..hahahahha..macam kesian sangat kan....

Apa pun alhamdulillah, aku enjoy qeja sini.. Dah boleh biasakan diri dengan suasana qeja baru, cara qeja baru, kawan qeja baru..Kalau dulu, hari-hari aku mengadap muka patient.. Kalau nasib tak baik, ada jugak hari yang berkelai ngan patient..huhuhu.. Tapi, la suma tu dh tak dak dah..Aku dah tak mengadap muka patient lagi, tapi hari-hari mengadap PC... Menghabiskan qeja yang takkan penah abeh..Hehehhe..

Satu lagi, nikmat rasanya bila pi qeja orang antaq, balik qeja orang amik...Hahahahha... Sory Mr Alon, adakah anda menderita sebab terpaksa mengadap muka saya hari-hari?? Hehheheeh..Bahagia rasanya..

Hai senangnya dalam hati,,,(Nyanyi takat tu ja na, lirik blakang toksah duk galak nak sambung)

OK, bubye,..lepaih ne banyak lagi entry menarik yang bakal menyusul..

Tunguuuuuuuuu.........