About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Monday, 30 December 2013

Mahar @ Mas Kahwin

♡Assalamualaikum♡

"U..i nak cincin macam Che Ta yang 93k tu tau time kita kawen nanti..Pastu i nak hantaran kasut Christian Louboutin 5 pasang macam Che Ta gak...Suma-suma la nak macam Che Ta.." 
"Abang..abang..kita kawen nanti, sayang nak hantaran 20 ribu na. Nak la tinggi dari kakak. Kakak dulu 15 ribu, sayang nak up sikit. Boleh na abang na?"

"Abang, kita kawen nanti brapa abang sanggup bagi hantaran kat sayang? Sayang nak barang hantaran suma branded-branded tau. Baru best bila kawan-kawan tengok nanti.."
Cek kak..ooo cek kak..Kalau cek kak kawen ngan anak raja, bukan kata 20 ribu, 200 ribu pun boleh dapat kot.. Tapi, kalau kawen ngan orang biasa??Hmmm..alamatnya andartu la cek kak ooiii..

Thursday, 26 December 2013

Atkins

♡Assalamualaikum♡



Apa itu atkins?
Atkins adalah sejenis program diet yang diasaskan oleh Dr Robert Atkins, juga dikenali sebagai diet rendah karbohidrat atau diet protein. Aku mula kenai diet ne dari seorang kawan ofis. Terus bersemangat nak try cara diet ne. Mudah sangat. Sebelum ne dah macam-macam ubat aku try tapi tak berkesan.


Saturday, 21 December 2013

Kehidupan..

♡Assalamualaikum♡

Kehidupan ini sentiasa diuji, bukan untuk disakiti atau bukan untuk membanggakan diri. Keadaan hidup ini tidak semudah pengiraan akal kerana percaturan hidup kita berada dalam genggaman tuhan. Inilah putaran perjuangan yang tidak pernah henti dan tetap akan ditempuhi oleh setiap insan. Hidup ini hanya sementara, segala yang dikecapi akan ditinggalkan. Pada usia yang semakin tersisa dan baki yang masih ada, maka jangan dipersia-siakan hidup ini.

Saturday, 7 December 2013

Jakarta, Indonesia

♡Assalamualaikum♡

Ini kisah sedih..
Sebab akhirnya aku ditinggalkan oleh Mr Alon..memang aku dah agak saat-saat ini akan tiba..pedih hati, pedih jantung, pedih segala-galanya...sobsobsob...

Tanggal 22 Oktober 2013, dia pergi meninggalkan aku..

Ohhh man...apa yang aku merapu ne.. Hehheeh... Suspen... Suspen... Aku ditinggalkan seminggu ja ok.. Mr Alon fly to Indonesia bersama rakan-rakan seperjuangan... Hehheh.. Seronok la tu, bleh bercuti tanpa aku.. How dare you dear.. Leave me alone here.. Huh...

Trip ke Jakarta dari LCCT seramai 8 orang...Bermula 22 Oktober sampai 27 Oktober...Seminggu ok dia tinggai aku...Huhuhuhu...

Empayar Kukubesi

♡Assalamualaikum♡

Empayar Kukuesi..
Bukan sejenis biskut empat segi..bukan sejenis kuih muih..bukan jugan sebuah penjajahan..hehehe..

Empayar Kukubesi..sebuah syarikat yang mengeluarkan t-shirt yang unik seunik nama yang diberi..cewah2..rasa formal semacam plak aku ari ne..

T-shirt keluaran Empayar Kukubesi mula menjadi fenomena kat Malaysia..Rata-rata orang akan berebut untuk dapatkan setiap design baru yang dikeluarkan..store utama adalah di shah alam dan kat cheras...