About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Thursday, 13 June 2013

Yeaa....Tora datang lagi!!

♡Assalamualaikum♡

Ingat lagi TORA???
Sapa-sapa yang lahir tahun 80an, 90an mesti ingat kan...
Zaman kanak-kanak yang penuh keseronokan..kalau la boleh putaq masa balik kan....

"Kita putar Halim"...eh..tiba-tiba teringat kat Roda Impian plak...hahahah!!

Ini adalah TORA
Ada macam-macam lagi yang sengkatan dengan TORA nie...Antaranya DING DANG, NINI...Time tu makanan ne la yang paling sodap....sodap la sangat kan...




Zaman dulu tak macam zaman la...depa tak kenai suma ne..Yang depa kenai Play Station, I Pad, Angry Bird dan seangkatan dengannya...Aku sendiri pun tak tau sgt..kihkihkih!!Main pun dalam umah ja..

Kita dulu???
Siap bergeluman ngan pasiaq, bendang, ban, parit lagi...Alangkah indahnya...hahaha!! Tak kenai kotoq, belemoih, janji bleh main...

Aku dulu???
Sangat lasak ok...Kaler ne toksah duk kata la..Meqelit..Apa yang budak laki main, aku pun nak main..Bukan aku ja...kakak2 aku pun serupa...Dah namanya duk kampung kan...Qabat pokok nyoq penah try, tapi fail..hahahah!!


Tuju jangan tak tuju...Sapa tak penah main tuju guli memang rugi...Tak qeti?? Meh aku nak ajaq...Hahahah..
Dulu, mainnya bukan tera sangat pun, yang syoknya, lawan guli sapa yang paling banyak ja...Prabeh duit pi beli guli ja qeja...


Ishk..kalau la bleh main lagi kan tuju kasut ne...Tak bleh ka?? Bleh aih..kena cari geng ja...Sapa nak men??PM ok...nak tubuh pasukan..hahahah!!


Rugi...rugi...rugi...sapa tak penah main ne..Aku dulu sampai darjah 6 pun duk main lagi tiang ne..Tiang ka??tiang la kot nama game ne..Dah duk kat tiang kan..Hehhehe..Bila cikgu tak dak, kuaq dari kelas cari tiang..Bila nampak cikgu mai, beteraboq lari...nostalgia btoi...

Lag..lagi...lagi....macam-macam lagi ada nie..hehhe..

  
Jeng..jeng..jeng...Dash Yankuro...Bukan laki ja main tau...Aku pun main..Seronok..Kumpul duit sebab nak beli qeta nie..Harga??? Dah tak ingat dah..

Dulu kat umah arwah tok kat Taiping, ada satu kedai yang siap ada trak untuk race lagi..Selalu hilang dari umah tok, sebab nak pi men kat kedai ne...Sanggup jalan kaki...Memang la jalan, dah depan umah ja pun..Hahahah!!

Seganas-ganas aku, ada jugak yang lemah lembutnya k...budak pompuan dulu, sapa yang tak penah main ne memang la..aku dulu penuh satu tapeware..kalau tak silap, satu set dua kupang kot..La nie, mana nak cari dah benda ne..Dalam mimpi ja la..Patung barbie doll banyak la..huhuhuh..

Ok, ne benda yang aku paling takut dulu...


Dulu kakak-kakak aku ada dapat present untuk besday...baby doll yang rasanya time tu sama besaq ngan aku kot..yang tak syoknya, aku tengok baby doll macam hantu pun ada, menakutkan...baby doll ne bila kita baringkan dia, mata dia terpejam..Bila dirikan dia, mata dia terbukak...Ohhh..aku rasa scary sangat time tu..Bayangkan kalau dia jaga malam-malam macam cita Child Play tu...Ohhhh...tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....


Ni Child Play...saja nak tunjuk,..Scary dak????

Ok...bye..hahahahahha!!!



No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..