About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Wednesday, 30 January 2013

Holiday ~ Cameron Highlands (Part 2)

♡Assalamualaikum♡

Second day in Cameron Highlands

Pagi-pagi lagi ma dah bangun siapkan breakfast..Sebab apartment tu dh complete dengan suma pekakas, so nak makan suma masak sendiri ja...Dari umah kami dah bawak macam-macam bekalan..Pagi ni kami breakfast nasi goreng (special tau..hehehe), nugget, fries, cucuq kodok...

Ikut plan, pagi nie kami nak pi Ladang Teh Boh Sungei Palas...Nek ngan mini bas yang ada disediakan..Tapi, tanya punya tanya, mahai la plak..Sebiji bas tu dicas rm100 tak kira penuh ka dak...
Tukaq plan, kami shooping dulu kat Kea Farm..



Pic kat Kea Farm tak banyak, sebab masing-masing sibuk nak membeli...
Lepas tu kami pi gak Ladang Teh Boh Sungei Palas...Drive sendiri sampai ke atas..Puas ati..Hehehe..
Pi cameron, ladang teh boh nie wajib pi tau..




Sis Ina

We are the girl in family...Abaikan sepasang tangan yang tiba-tiba muncul depan camera tu..hahahah!!


Profesor Nur Syamimi..Hahahahah!!
Kat Ladang Teh Boh ada disediakan cafe untuk minum-minum dan rehat...Kalau mai sini mesti nak minum kat cafe...Dah kenyang pun mesti nak jugak..Aku pun heran saipa..hahahah!!saja ja nak perabeh duit kan..



Tang kaki tu yang mahai tuh..

My Family 


Lya & Ibu

Lyn

Sis Ayu & Sis Fina

Sepanjang jalan nak pi Ladang Teh Boh Sungei Palas nie, pemandangan walaweh....memang cun gila..Rugi kalau tak brenti amik gambaq..



Adik..

Setakat ni, gambaq nie paling mahai... Bukan senang adik aku yg ni nak dapat gambaq dia..Hehehe..




Tengah hari kami balik apartment untuk lunch..Mulanya ma nak singgah market beli barang basah nak masak, tapi sebab dah lewat, kat market pun dah tak apa yang boleh dibeli..Last-last beli lauk, balik masak nasi dan makan...

Perut kenyang semua dah jadi ulaq melengkaq..Hahahhha...Rehat dulu, petang kita kutip strawberry...Yeaaaaa..

Tapi, ada tapinya tau....
Sampai ja kat S'Corner, dengan semangat membara nak kutip strawberry, tiba-tiba nampak signboard close kat ladang strawberry tu..Aduh, hampa dan kecewa...Esoknya baru bukak untuk kutip..Terpaksa la tengok ja buah-buah strawberry n jalan-jalan kat situ..






Colourful mushroom



Last destination, mestila pasar malam..Hehehe..
Pasar Malam Brinchang ne macam-macam ada..Dari makanan sampai la ke baju, souvenir, jaket n sweater bundle...Nama ja bundle, tapi cantik n macam baru..



1 comment:

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..