About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Wednesday, 30 January 2013

Holiday ~ Cameron Highlands (Part 2)

♡Assalamualaikum♡

Second day in Cameron Highlands

Pagi-pagi lagi ma dah bangun siapkan breakfast..Sebab apartment tu dh complete dengan suma pekakas, so nak makan suma masak sendiri ja...Dari umah kami dah bawak macam-macam bekalan..Pagi ni kami breakfast nasi goreng (special tau..hehehe), nugget, fries, cucuq kodok...

Ikut plan, pagi nie kami nak pi Ladang Teh Boh Sungei Palas...Nek ngan mini bas yang ada disediakan..Tapi, tanya punya tanya, mahai la plak..Sebiji bas tu dicas rm100 tak kira penuh ka dak...
Tukaq plan, kami shooping dulu kat Kea Farm..

Monday, 28 January 2013

Holiday ~ Cameron Highlands (Part 1)

♡Assalamualaikum♡

Fisrt entry untuk tahun 2013..Jom holiday in Cameroon...Yehuuuuuu...

Last minit aku n family plan, tapi enjoy...3 hari 2 malam kami stay kat Desa Anthurium Apartment, Tanah Rata..Susah nak cari yang available time ne, sebab cuti umum kan..Walaupun mahai sikit, tapi berbaloi n sangat puas hati...

Punya la semangat, kui 7.30 pagi kami dah bertolak dari umah...Sampai Cameroon 1.30 petang..Sepanjang jalan nak nek Cameroon, ujan lebat...Dah la sejuk, bertambah-tambah sejuk la kami..Singgah lunch kat Medan Brinchang...Check In dan tidurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....Hahhahhaah...Actually, bukan tidoq btoi-btoi pun...rehat2 ja, sementara nak tunggu ujan seqeyat n tunggu my sis dari Penang..

First day, kami lepak-lepak dalam apartment ja, lewat-lewat petang kami ronda-ronda pasar malam Brinchang..