About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Monday, 31 December 2012

2012

♡Assalamualaikum♡

Last day on 2012...Welcome 2013..

2012 semakin malabuhkan tirainya...Banyak yang berlaku sepanjang tahun 2012..Yang manis, yang pahit..Dan yang pastinya apa saja yang berlaku semakin mendewasakan aku..Mematangkan aku..Apa saja yang berlaku pasti ada hikmahnya...Yang penting kita sebagai hambaNya sentiasa redha..

Masuk tahun baru, umur pun semakin bertambah...Hmmm..rasa macam dah tua sangat la plak..Huhu..Semoga apa yang diimpikan, dirancang akan menjadi kenyataan...In shaa allah...Amin....Sama-sama kita berdoa...

Imbas kembali 2012 banyak yang berlaku...Dan yang paling sedihnya, abah Mr Alon dah kembali ke rahmatullah 20 Disember yang lepas...Sama-sama kita sedekahkan al-Fatihah....=(...

Kepada Mr Alon, harap bersabar dalam menempuh hari-hari yang akan datang...Teruskan perjalanan hidup anda, arwah sentiasa ada dalam hati anda...=)

Good Bye 2012....





Saturday, 29 December 2012

Pulau Aman

♡Assalamualaikum♡

Jom pi Pulau Aman....
Hari Krismas yang lepas aku sempat ke Pulau Aman. Dah lama dengaq orang sebut-sebut Pulau Aman ni tapi aku tak penah sampai pun. Hah, kali ni jom kita teroka Pulau Aman.

Pulau Aman terletak kira-kira 16 km nautika dari tanah besar Seberang Perai dan berada dalam daerah Seberang Perai Selatan. Secara amnya, Pulau Aman merupakan salah satu pulau kecil yang paling hampir dengan Pulau Pinang selain Pulau Jerejak dan Pulau Gedung. Namun, Pulau Aman merupakan satu-satunya pulau yang mempunyai penghuni. Sebanyak 95 peratus Pulau Aman yang berkeluasan 115.2 hektar masih diseliputi hutan. Kepada para pelancong yang ingin ke pulau ini bolehlah menggunakan perkhidmatan bot dari Jeti Batu Musang, Batu Kawan dengan harga RM 6.00 bagi perjalanan pergi dan balik..

Friday, 14 December 2012

~Mohon DOA~

♡Assalamualaikum♡

Mohon DOA dari kawan-kawan semoga abah Mr Alon sihat seperti sediakala...=(


اِذْهَبِ البَأْسَ رَبَّ النَّاسِ وَاشْفِ أَنْتَ الشَّافِي لاَ شِفَاءً إِلَّا شِفَاؤُكَ شِفَاءً لَا يُغَادِرُ سَقَماً

 " Jauhkanlah dia dari kesakitan, wahai Tuhan sekalian manusia, sembuhkanlah dia, dan engkaulah maha penyembuh yang tidak akan datang kesembuhan kecuali datang dariMu, kesembuhan dari jenis yang tidak akan kembali penyakitnya"( Riwayat Muslim)

Thursday, 13 December 2012

Bubye..Sayonara (Part 3)

♡Assalamualaikum♡

Second day...
Pagi-pagi lagi dah bangun, siap..Semangat nak pi shopping...
Ensem Boy Uwais pun tak bangun lagi time ni..

we are ready...bluessss...
Abaikan muka Mr Alon yang sangat serius tu ok..Kening pun dah macam ShinChan dah..hehehe!!


Monday, 10 December 2012

♥ Kisah Kami ♥

♡Assalamualaikum♡

Sapa tak kenai Maria Elena kan...Suma blogger mesti kenai dia..One of my favourite blogger...Sempoi and full of sense of humour...Tak jemu kalau tengok tutorial shawl dia...Tak daknya nak control-control cun..Sempoi ja ngan muka pelik yang come dia tu..

Tak sabaq rasanya nak tunggu wedding Maria Elena & Asfirdaus...Dah tak lama dah rasanya...Congrat in advance to both of u...Semoga bahagia till Jannah...=)

Behind the scene Maria Elena & Asfirdaus







Saturday, 8 December 2012

Buah-buahan

♡Assalamualaikum♡

5 cara sukakan buah-buahan

Pastikan buah-buahan ada di dalam senarai pembelian barang dapur kamu setiap minggu.

Beli pelbagai jenis buah-buahan supaya kamu tidak mudah jemu untuk makan setiap hari.

Bawak buah-buahan ke pejabat sebagai kudapan mudah apabila kamu lapar.

Jadikan buah-buahan sebagai snek ketika kamu menonton televisyen ataupun menonton wayang.

Sekiranya kamu tidak gemar memakan buah-buahan, jadikan ia sebagai jus.



Nur Syamimi Jamaludin, starting from now, fruits will be ur bestfriend...=)

Thursday, 6 December 2012

Bubye..Sayonara (Part 2)

♡Assalamualaikum♡

First day in KL, duk umah men ngan Baby Uwais..Pastu tidoq sepuas-puasnya..Hahaha...Bleh cmtu kan..
Badan letih, so nak pi jalan pun rasa malas ja...

Nama saya Uwais Amar..

Sunday, 2 December 2012

Birthday..

♡Assalamualaikum♡

Small Birthday Celebration for Kak Sha...Simple, sweet and with lot of love...



Bubye..Sayonara.. (Part 1)

♡Assalamualaikum♡

Saipa bubye, sayonara plak? Heheheh..
Entry kali nie, trip to KL, untuk antaq Mr. Alon. Tapi aku follow sampai KL ja. Johor Bahru tak dibenarkan.Huhu.. Mr Alon kata jauh sangat nanti nak balik sorang-sorang nek bas. Ok la, KL pun KL lah...Janji aku bleh ikut..wakakakak..

Sebelum ke KL, macam biasa kami singgah Hospital Penang ziarah abah Mr Alon..Memang tiap-tiap minggu Mr Alon akan pi tengok abah..Kalau kebetulan aku cuti, aku pun follow.. Dah lebih sebulan abah kat hospital. Hope sangat kesihatan abah makin baik dan boleh balik rumah..Aminnnn..

Malam, kami singgah umah my sis..Rehat-rehatkan badan. Tengah malam kami bertolak..Mr Alon drive..Aku???Lagi mau tanya ka..Hahhahaha...buat taik mata lah..ekekekeke..

Malam tu ujan lebat sangat..Tapi aku tak sedaq pun kat mana yang ujan..Yang aku tau sesekali aku bukak mata, aku nampak ujan..Mata dah ngantok sangat, so aku tak amik tau dah kami kat mana..Cuma aku celik gak nak cek Mr Alon ok ka dak..Hehheheh...

Saturday, 1 December 2012

Happy Birthday

♡Assalamualaikum♡


Entry nie ditulis khas untuk wish Birthday to Kak Sha. She is my BFF, my sister. Dia dah banyak bantu aku sepanjang aku kat sini. Susah senang aku. Dah banyak kami kongsikan bersama. Thanks for everything..

Happy Birthday.Semoga sentiasa dicucuri rahmat Allah S.W.T.. Moga tabah dan kuat dalam menjalani hari-hari mendatang dan jugak semoga sentiasa bahagia bersama anak-anak dan suami tersayang..Aminnn...