About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Friday, 30 November 2012

Welcome December

New month, new day, new date, new chapter, new page, new wishes! Welcome December...

Diam tak diam dah akhir tahun. Rasa sat sangat masa berlalu. Tak lama lagi tahun baru, 2013. Ohhhh...tidak...Umurku akan meningkat lagi setahun. Rasa tersangatla tua. Huhu. 

2012...Tak lama lagi akan tinggalkan kita. Apa saja yang berlaku pada tahun nie akan mematangkan lagi kita untuk hadapi tahun-tahun yang akan datang. In Shaa Allah. Jadikan apa yang berlaku sebagai pengajaran untuk memperbaiki diri kita. Buang yang keruh ambil yang jernih. Aku takkan lupakan apa yang berlaku sepanjang 2012 nie. Tapi aku akan teruskan hidup aku macam biasa. Anggap apa yang berlaku ada hikmahnya. Kepada sesiapa yang berkenaan, aku takkan lupakan nama anda sampai bila-bila. Macam pepatah yang mengatakan, "Forget your enemy but never forget their name". =)

To Mr Alon, gud luck for ur new job. Kalau nak tau, Mr Alon la nie dah jauh dah dari aku. Huhu. Nie la kot orang kata Cinta Kutub Utara, Kutub Selatan. Aku jauh di utara tanah air, dia plak jauh di selatan tanah air, JOHOR. Tapi, demi masa depan kami, aku ok ja. Hehe.. Hope dia dapat biasakan diri kat sana tanpa aku. Cewahhhh...Hahahah..

Biar jauh di mata, asalkan dekat di hati..=)



Friday, 23 November 2012

24 November 2012

♡Assalamualaikum♡

Apa yang istimewanya ngan tarikh nie??
Hewhewhew...Malam nie mood sedikit romantik ok..=)

24 November, 5 tahun lepas...I'll become Mrs Alon..hehheeh!!
Tapi bukan secara rasminya ok, yang tu akan datang...In Shaa Allah!!

Pejam celik, pejam celik..5 tahun dah kami kenai..Rasa sat sangat masa berlalu..5 tahun dah rupanya kan..
Doakan kami sampai ke destinasinya yang sepatutnya tau..heheheh..=)

Selama 5 tahun nie, macam-macam yang dah kami lalui..pahit, manis suma ada.. Apa saja yang pernah kami lalui semakin mematangkan kami..Semoga apa yang kami hajati akan tercapai..

To Mr. Alon, Happy Anniversary syg..I luv u then, now & forever..Like u said, semoga tahun ke 6 akan disambut dengan ikatan yang sah...In Shaa Allah..aminnnn!!can't wait for that...=)





Sunday, 18 November 2012

Muzium Kota Kayang...

♡Assalamualaikum♡

Plan yang tak dirancang..Sepatutnya aku nek feri kui 12.00 sebab aku masuk qeja kui 2 ari nie...Tapi disebabkan cuti sekolah, ramai pelancong yang nak masuk Langkawi, aku cuma dapat tiket kui 1.30 ptg...Huhuhu...Kepada sesiapa yang berkenaan, aku tau ada orang bebai ngan aku, marah aku sebab nak kena cover aku sampai la aku sampai..Huhu...Aku bukan sengaja nak lambat, keadaan yang memaksa,...So, sorry from me...=(

Disebabkan ada masa lebih kurang sejam setengah lagi, aku singgah Muzium Kota Kayang, Perlis..Dah banyak kali lalu tapi tak penah terniat nak singgah pun...So, ari nie jom kita singgah tengok apa yang ada...

Saturday, 17 November 2012

Sambil menyelam minum air....

♡Assalamualaikum♡



Tanpa dirancang we are heading to Penang...Dengan niat nak ziarah abah Mr Alon yang ada kat Hospital Pulau Pinang...Sama-sama kita berdoa semoga abah kembali sihat macam dulu..Amin..

Tambatan Janji Sham & Ina...

♡Assalamualaikum♡




Kasih terikat, cinta tersirat...
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...

14 November 2012, tarikh keramat yang menyatukan pasangan sehati sejiwa Abg Sham dan Ina..Tahniah kami semua ucapkan..Kasih yang sekian lama bertaut, kini termetri sudah...Cewah, berjiwang plak aku kan...Heheheh...Mood romantiklah katakan...Pasangan yang disatukan nie, boleh dikatakan dah lama aku kenai..Akhirnya bersatu jugak..

Wednesday, 14 November 2012

Embun Dingin Corner..

♡Assalamualaikum♡

Steambot & BBQ...



Makan sampai kenyang...Puas hati sangat makan kat sini...
Harga yang berpatutan...Satu kepala rm10...Makan pi la banyak mana pun..Tambah pi la banyak mana pun..Janji perut kenyang..Tapi kena makan sampai abeh apa yang kita amik tau..Kalau dak, kena caj...

Shopaholic!!

♡Assalamualaikum♡

Girls, sapa suka shopping???
Rise up ur hand....hehhe..

Every woman knows that SHOPPING has a relaxing effect, and this is exactly why we love it so much..
Right Girls???

Fakta menarik tentang Wanita yang suka shopping...They have a fewer wrinkles and feel much younger than those who dislike shopping...Wah2, awet muda gitu..

Aku? Aku memang suka shopping..Mr Alon pun sama..Pantang ada peluang...Abeh suma Shopping Mall yang ada kami jelajah..Tapi kami bukanlah tergolong di kalangan mereka-mereka yang SHOPAHOLIC...

SHOPAHOLIC is somebody who addicted to shopping...Aku tak dak la sampai addict nak shopping..Parah la kalau dah sampai tahap camtu..I'll shop when I have something to buy ataupun bila dah lama sangat tak shopping, baju-baju suma dah berkurangan..So, aku akan shopping..Hehheeh!!

Mr. Alon is my Fashion Advisor..hahhha...bleh camtu...
Senang shopping ngan dia..Sebab dia tahu which one is the best for me...and i'll know which one is the best for him...

LetsShopping!!

Istanbul Aku Datang ....

♡Assalamualaikum♡



Sapa yang dah tengok movie ne?
Sapa plak yang belum tengok?
Aku? confirm la aku dah pi tengok..
Movie nie antara list movie yang mesti tengok ok..
Best sangat..lain dari yang lain..Romantik, Sedih, Lawak..Suma bercampuq..
Paling best tengok lakonan slumber Lisa Surihani n lakonan cool Beto Kusyairi yang hensem tu..Aduhhhh...
Tomok?Hmmmm..best jugak..tapi macam ada kaku sikit..Tapi apa-apa pun 4.9 star untuk movie ne..Heheheh...

Friday, 9 November 2012

" Contest I Choose To Wear Hijab "

♡Assalamualaikum♡


Klik BANNER untuk join contest!!


1st prize
RM50
Maxi skirt 
Bawal plain 
Review blog

2nd prize
RM30
Maxi skirt 
Review blog

3rd prize
RM20
Bawal plain 
Review blog

 3 saguhati (Random.org)
Bawal plain (sehelai setiap seorang)
Review blog

Tarikh tutup : 7 Disember 2012 (sebulan je) 


Wednesday, 7 November 2012

Wanita & Pilihan

♡Assalamualaikum♡

Hidup ini pilihan, semua mahu yang terbaik..Terpulang kepada kita mahu pilih yang mana satu.. Cuma ada dua, kita sendiri yang pilih, kita mampu mengubahnya...

Bagaimana kita membuat pilihan dalam hidup?
Bertanya kerana pilihan yang diambil menentukan jalan hidup kita..

Setiap pilihan menghasilkan risiko..Setiap risiko mendatangkan masalah...Setiap masalah mungkin akan mendatangkan bencana...