About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Saturday, 25 August 2012

Kucing Kami Comel.

♡Assalamualaikum♡

Sapa suka kucing??? Angkat kaki cepat...:-)
Aku memang pantang nampak kucing..tak kira la kat kedai makan ka, kat tepi jalan ka,  kat mana-mana saja..Memang aku akan p pegang..Aku geram..

Kat umah kat kampung aku bela kucing..
Tapi bila dah duk sendiri nie, aku tak dak bela kucing..Niat tu ada, tapi cukup la sekali, aku tak mau sejarah berulang lagi.. SEdih kot..

Dulu, staf hospital ada jumpa sekoq anak kucing..tengah merayau-rayau..kecik sangat..ibu dia tak dak..
Aku nie yang memang pencinta kucing ne pun bawak la balik umah..
Aku bagi nama Chibi...come sangat..


Time tu, aku plan nak beli sangkaq untuk Chibi..nak beli botol susu..Sebab Chibi ne kecik sangat, baby lagi..
Aku pi pet shop..Abang kedai tu kata, sangkaq tak yah beli lagi, tengok dulu smada Chibi ne bleh survive atau dak tanpa ibunya..Sebab selalunya baby kucing nie kalau tak dak ibu susah ckit nak bela, so aku cuma sediakan satu kotak besaq untuk Chibi...aku cuma beli botol susu, susu untuk kitten..Chibi tak bleh makan lagi, sebab baby lg kan...So, aku bagi minum susu ja la..

Tiap-tiap hari aku akan search cara-cara nak jaga kitten...Setiap kali lepas minum susu, aku akan usap-usap perut Chibi, untuk bagi dia buang air..Tu salah satu cara untuk jaga kitten..Sebab kalau ibu dia masig ada, dia akan jilat-jilat anak dia kan...So, Chibi tak dak ibu, aku kena wat cara tu..

Chibi ne manja sangat, kalau siang aku akan lepas dia untuk duk ngan aku..Tengok tv ngan aku..Kadang-kadang dia akan sondol kat aku, pastu trus tertidoq..Malam ja aku letak dia dalam kotak..Tiap-tiap hari aku akan suap Chibi minum susu..

Aku memang jaga Chibi dengan sebaik mungkin..Tapi mungkin hayat Chibi tak panjang..dan mungkin juga aku tak jaga dia dengan sebaik mungkin..

Satu hari tu, aku balik qeja..Macam besa, aku akan jumpa Chibi dulu, bagi dia minum susu, men-men ngan dia..Tapi, hari tu, aku balik, Chibi dah tak bernyawa...aku memang terkejut sangat-sangat...aku call Kak Chah, teriak-teriak bagitau Chibi dah tak dak.AKu call Mr Alon..Aku mintak tolong Kak Chah mai untuk tanam dia..Time tu, aku memang tak leh nak watpa dah..Sedih sangat-sangat..

Sejak hari tu, aku takut nak bela anak kucing lagi..Aku takut pisang berbuah dua kali..Kalau nak bela, aku akan bela yang dah besaq ckit..yang bleh survive tanpa ibu...


Ok..jom kita tengok pic ne..baby kucing ne aku jumpa kat hospital..Tapi, aku tak bawak balik tau..Sebab ibu dia masih ada...Come sangat..Aku selalu men-men ngan depa..

Add caption


Jadi, kepada pencinta-pencinta kucing tu, kalau nak tengok gambaq-gambaq kucing yang boleh membuatkan anda rasa geram, nak picit-picit..jom kita tengok kat page Kucing Kami Comel...




1 comment:

  1. Sampai kat kaunter amik gambau...hehe.
    Ini memang pencinta TEGAR kucing..hehehe.
    Sedih lsk baca kisah Chibi tadi

    ReplyDelete

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..