About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Saturday, 25 August 2012

Kucing Kami Comel.

♡Assalamualaikum♡

Sapa suka kucing??? Angkat kaki cepat...:-)
Aku memang pantang nampak kucing..tak kira la kat kedai makan ka, kat tepi jalan ka,  kat mana-mana saja..Memang aku akan p pegang..Aku geram..

Kat umah kat kampung aku bela kucing..
Tapi bila dah duk sendiri nie, aku tak dak bela kucing..Niat tu ada, tapi cukup la sekali, aku tak mau sejarah berulang lagi.. SEdih kot..

Dulu, staf hospital ada jumpa sekoq anak kucing..tengah merayau-rayau..kecik sangat..ibu dia tak dak..
Aku nie yang memang pencinta kucing ne pun bawak la balik umah..
Aku bagi nama Chibi...come sangat..

Baru nak raya ker?????

♡Assalamualaikum♡

Raya dah abeh belum???
Belum kan...raya kan sebulan..

So, aku masih dalam mood raya..Malah semangat raya sangat berkobar-kobar..Hehheh..
Sebenaqnya, aku baru nak balik raya kat kampung...Sedih kan kan...orang len dah tak raya pa..huhu!!

Tapi, ada aku kesah.,.aku nak balik raya gak..Aku dah pesan kt Mr Alon, teman aku p beraya..
So, untuk kawan-kawan tu, bersiap sedialah anda sebab Insyallah aku akan serbu rumah..Heheheheh!!

ooooooo...balik kampung...
oooooooo...balik kampung...


Mr Alon & Hindustan???

♡Assalamualaikum♡

Wanita dengan movie hindustan memang sinonim..
Tapi, lelaki dengan movie hindustan???

Aku & hindustan??
Hmmm..macam irama dan lagu..Tak dapat dipisahkan...Hhehe...
Cakap la cita hindustan mana yang aku tak tau...Kebanyakannya memang dalam kepala otak aku..
Kalau tengok cita hindustan yang disiarkan kat tv dengan kawan-kawan...Aku akan cita dulu apa yang jadi dari mula sampai abeh..Hahahahah!!

Sampaikan aku boleh paham tengok cita hindustan yang tak dak subtitle BM @ BI..
Penah sekali tu, patient dari India mai hospital...Sambil daftar, kawan aku sembang dengan patient tu..
dan tiba-tiba kawan aku tanya patient tu I love U dalam bahasa hindi..
Tapi bukan patient tu yang jawab, aku yang tolong jawab..Heheh..
Dah aku tau, aku tolong jawab la kan..Tak yah la susah-susah nak tanya patient tu..Hehehe...

Mungkin ada ramai jugak lelaki yang suka tengok cita hindustan..
Tapi bukan Mr Alon...dia memang tak suka tengok cita hindustan..kalau aku habaq aku tengah tengok cita hindustan...Ada ja benda dia nak kata kat aku..

Saturday, 18 August 2012

Salam Aidilfitri!!

♡Assalamualaikum♡

Sempena hari yang mulia nie,aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN...
Tahun nie aku beraya kat hospital lagi..nie tahun kedua, berturut2 tau...huhu..
Sedih memang sedih, sebab family kawan2 suma duk seberang sana...tapi demi tugas, aku rela..paksa rela sebenaqnya..

Hari nie,aku merajinkan diri aku untuk siapkan sikit juadah untuk hari raya..Maklum la tu pun terpaksa sebab hari raya nie mana nak cari kedai makan yang bukak kan.heheh..Nak beraya kat umah member2 cini pun, sorang2 kan paham2 ja la...Alamatnya aku balik umah tidoq ja la satgi..Huhuhu!!!

Ok, back to the story, pagi nie aku bangun awai sebab nak masak nasi daging...First time nak masak sendiri nie, selalunya ma n my sis ja yang duk masak..aku??tolong tengok n makan ja..Hehehe..

Saturday, 4 August 2012

Aku Merajuk????

♡Assalamualaikum♡

Aku merajuk???Dah lama sangat tak update blog..
Aku merajuk kat sapa??
Hahahaha!!
Takdak  masanya aku merajuk..
Cuma busy dengan qeja..Busy la sangat kan...

Time-time puasa cam nie,kalau bleh nak cuti sebulan trus..nak duk umah, bukak puasa ramai-ramai ngan family...Huhu..sedih..Dah nasib hidup di perantauan kan..Apa-apa pun, alhamdulillah sampai hari nie aku masih diberi kesempatan untuk menjalani ibadah puasa aku dengan sebaiknya...

Dah jauh dari family nie, aku sempat la tumpang ngan family orang len..Hehe...Thank to  family Adah, yang sudi nak jamu aku makan bukak puasa..Jangan risau mak cik, saya makan ckit ja.. Tak banyak pun..

Thanks jugak untuk Kak Sha yang selalu masak sedap-sedap dalam usahanya untuk cuba menaikkan nafsu makan aku..Hahahah!!

Minggu ne aku nak balik kampung..Yehooooo..Sronoknya...Bleh rehat puas-puas kat umah..Sapa nak ikut??Jom2...

Rasa cam lama tak balik..Hahaha...
Dalam aku bergumbira nak balik, ada jugak sedihnya..
Sebab apa??
Sebab aku tak balik raya...Uwaaaaaaa...
Orang len setahun sekali balik raya..
Aku?? Dua tahun sekali balik raya..Sapa nak jawab nie..Huh.