About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Friday, 15 June 2012

Bukit Merah Laketown Waterpark,,

♡Assalamualaikum♡

10 Jun 2012...

Plan asai nak pi The Lost World Of Tambun. Tapi, atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, plan bertukaq. We're heading to Bukit Merah Laketown Waterpark....Yeeeeehaaaaa!!!
Dari 10 orang yang nak pi, last-last tinggai 7 orang ja..Huhu..Tak kisah la, janji leh enjoy sama-sama!!

Wan Boy, Waiie Bam Bam, Ayoi, Pak Tam Lit Lit, Nadia, Mr Alon & of coz Me... 
Trip dimulakan seawai jam lebih kurang 7.30 pagi..awainya!!! Semangat nie..Semangat..Semangat nak tengok orang utan..hahahahah!!!
9.45 a.m
Yeeehaaaa...Here we are!!
Harga tiket plak bleh pilih nak yang mana..ada macam-macam jenis pakej yang kita bleh amik..Jom ushaaaaa...


Yeeaaaa...tiket dah dapat...serbuuuuuuuu...kami amik pakej untuk masuk waterpark ja, Rm 29..Pulau orang utan len kali plak..Orang utan tu dah selalu tengok, bak kata depa suma..hahahahahahah!!tengok kat mana tu??nak tau???

RAHSIA!!!hehehehhe...




Dalam waterpark tak dak pic langsung,..sebab masing-masing tau nak terjun ja..Sapa plak yang nak jadi photographer kan...Aku???Ohhhhh,tidak....
Tapi, yang bestnya..dalam waterpark tu ada photographer yang bleh amik gambar kita...tapi bukan free tau...nak tangkap gambaq banyak mana pun tak pa..free..tapi kalau nak soft copy atau hard copy, bayaq la no!!

Kami pun apa lagi,...cangak g..Snap sebanyak mana yang kami nak..


Sami duk bertapa dalam ayaq..hahaahah!!

Pak Tam Lit Lit

Wan Boy, Ayoi, Ezza & Waiee Bam Bam..


Sempoi dak????heheheh...
Yang syoknya, ada la sorang tu tolong ajaq cara-cara nak tenggelam lama dalam ayaq...Pakat try la suma..Tapi tak leh nak lawan...Siap tidoq dalam ayaq g..Huh...Tak pa, cuba lagi di lain hari..hahahahah!!

Sapa penah pi Bukit Merah??
Try nek suma yang ada ka dak??
Boomerang??
Aku???hahahahahah!!!tengok orang nek bleh, aku nak nek...kirim salam ja la..tak kelapaq aku..silap-silap bleh dapat heart attack..
Sapa yang nek???Kemas la sapa yang nek tu...yang len sapa pun tak brani..Mr Alon????pun sama cam aku..heheheheh!!

Dah puas pusing-pusing mandi-manda...kulit pun dah bertukaq kaler...HITAM...huhuhu!!
Jom balik.....

Plan lepas tu nak lepak kat Queens Bay..Pusing punya pusing, cari parking pun tak dak...Last-last lepak Padang Kota..Jom-jom...

Sampai-sampai ja, apa yang kami nampak???
Ne haaaaa...



Apa tu??Aku pun tak tau nak namakan apa...perhimpunan haram ka apa ka, ntah la,,,Tapi yang pastinya, ada pihak kerajaan dan jugak pembangkang...

Ahhh...abaikan..kami mai bukannya nak dengaq ceramah ka apa ka..mai nak lepak-lepak, cuci mata!!

Lepak,cuci mata..

Ha...amik kau,..memang cuci mata sungguh la...hahahah!!


Ini perhimpunan yang diketuai oleh Pak Tam Lit Lit...Perhimpunan untuk menyelesaikan masalah sleeping beg..hahahahah!!!
Masa untuk cari makan...Suma sepakat nak makan Char Koey Teow...aku yang tak makan pun kena ikut ja la...Kali nie aku nak try makan tengok,sedap ka dak..

Mr Alon tnya aku, saipa tak makan Char Koey Teow..aku pun tak tau saipa...Aku rasa sebab dia lembik-lembik,berayaq sama kot,...cam geli ja..heheheh...tak bek, tak bek,,makanan tu,,,

Char Koey Teow Sungai Dua


Muka-muka kelaparan ka muka nampak awek cun???

Ni pun muka kelaparan gak kot..

Bila perut lapaq, senyum pun tak mau dah..

Char Koey Teow Sungai Dua..Terbaik!!








No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..