About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Tuesday, 26 June 2012

,,Girlfriend,,Part 2,,

♡Assalamualaikum♡

We're back in Part 2...
Kali nie still nak gosip-gosip...Tapi kali ne kami breakfast sama-sama...
Janji nak jumpa kui 8.30 kat Breakfast Bar, Pantai Chenang..
Tapi, ada la orang tu terlajak tidoq..Rasanya balas dendam sebab kemarin kena breakfast sorang-sorang kot...Kihkihkih...
Sementara nak tunggu Erin sampai, aku n Adah jalan-jalan tepi pantai dulu...Sempat la snap pic..


,,Girlfriend,,Part 1,,

♡Assalamualaikum♡

Selalu dating ngan boyfren ja...
Kali nie aku nak dating ngan girlfren aku plak...
Kami ne nama ja duk satu pulau..
Tapi nak hang out skali,punya la payah!!
masing-masing sibuk ngan komitmen..
sorang ngan bisnes,sorang ngan study,.,
Maklum la, kawan ngan budak-budak sekolah..Heheheh.adah, jgn marah nnti cepat tua!!!
So, plan nak lepak skali kat Secret Recipe..nak gosip-gosip, nak bergelak ketawa...

Thursday, 21 June 2012

Tanjung Rhu With Love

♡Assalamualaikum♡



Sapa penah lepak Tg Rhu, Langkawi??
Kalau yang penah tu mesti nak pi lagi nanti..
Tg Rhu tak macam Pantai Chenang, yang sentiasa penuh dengan pelancong-pelancong..dah crowded sangat dah aku tengok..Tg Rhu tak ramai pengunjung, mungkin sebab lokasi yang agak tersembunyi..Kat cni sangat sesuai untuk orang yang nak cari ketenangan..

BEN ASHAARI DAN SAYA...

♡Assalamualaikum♡



Lama menunggu segmen dari Abg Ben, akhirnya kau muncul jugak..hahahah!!
Bagi yang nak join, KLIK banner di atas!!



Bagi aku,aku suka baca blog yang banyak mengisahkan tentang perjalanan hidup seseorang. Cita pasai family, anak-anak, orang-orang yang terdekat, percutian family. Pendek cita kisah hidup seseorang. Aku juga suka baca blog gosip hiburan. Ya la, nak tau la jugak apa yang berlaku dalam industri hiburan kita kan. Lagi satu, aku jugak suka baca blog yang santai. Yang ada macam-macam benda. Lawak, gambaq menarik, kisah-kisah luar negara.



Friday, 15 June 2012

Dah Besaq Rupanya Budak Ni!!!

♡Assalamualaikum♡

Budak mana yang dah besaq nie??
Dari sekecik tapak tangan manusia, dah jadi sebesar tapak tangan dinasour jadinya...
Dari sepuith salju, dah jadi...................heheheheheh!!
Sapa yang aku maksudkan nie???
Jom kita tengok...


Hahahahhahahahaha.....kecik-kecik come ja kan..Dah besaq pun come sangat....Auuuwwww!!!

Bukit Merah Laketown Waterpark,,

♡Assalamualaikum♡

10 Jun 2012...

Plan asai nak pi The Lost World Of Tambun. Tapi, atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, plan bertukaq. We're heading to Bukit Merah Laketown Waterpark....Yeeeeehaaaaa!!!
Dari 10 orang yang nak pi, last-last tinggai 7 orang ja..Huhu..Tak kisah la, janji leh enjoy sama-sama!!

Wan Boy, Waiie Bam Bam, Ayoi, Pak Tam Lit Lit, Nadia, Mr Alon & of coz Me... 
Trip dimulakan seawai jam lebih kurang 7.30 pagi..awainya!!! Semangat nie..Semangat..Semangat nak tengok orang utan..hahahahah!!!
9.45 a.m
Yeeehaaaa...Here we are!!
Harga tiket plak bleh pilih nak yang mana..ada macam-macam jenis pakej yang kita bleh amik..Jom ushaaaaa...


Yeeaaaa...tiket dah dapat...serbuuuuuuuu...kami amik pakej untuk masuk waterpark ja, Rm 29..Pulau orang utan len kali plak..Orang utan tu dah selalu tengok, bak kata depa suma..hahahahahahah!!tengok kat mana tu??nak tau???

RAHSIA!!!hehehehhe...




Dalam waterpark tak dak pic langsung,..sebab masing-masing tau nak terjun ja..Sapa plak yang nak jadi photographer kan...Aku???Ohhhhh,tidak....
Tapi, yang bestnya..dalam waterpark tu ada photographer yang bleh amik gambar kita...tapi bukan free tau...nak tangkap gambaq banyak mana pun tak pa..free..tapi kalau nak soft copy atau hard copy, bayaq la no!!

Kami pun apa lagi,...cangak g..Snap sebanyak mana yang kami nak..


Sami duk bertapa dalam ayaq..hahaahah!!

Pak Tam Lit Lit

Wan Boy, Ayoi, Ezza & Waiee Bam Bam..


Sempoi dak????heheheh...
Yang syoknya, ada la sorang tu tolong ajaq cara-cara nak tenggelam lama dalam ayaq...Pakat try la suma..Tapi tak leh nak lawan...Siap tidoq dalam ayaq g..Huh...Tak pa, cuba lagi di lain hari..hahahahah!!

Sapa penah pi Bukit Merah??
Try nek suma yang ada ka dak??
Boomerang??
Aku???hahahahahah!!!tengok orang nek bleh, aku nak nek...kirim salam ja la..tak kelapaq aku..silap-silap bleh dapat heart attack..
Sapa yang nek???Kemas la sapa yang nek tu...yang len sapa pun tak brani..Mr Alon????pun sama cam aku..heheheheh!!

Dah puas pusing-pusing mandi-manda...kulit pun dah bertukaq kaler...HITAM...huhuhu!!
Jom balik.....

Plan lepas tu nak lepak kat Queens Bay..Pusing punya pusing, cari parking pun tak dak...Last-last lepak Padang Kota..Jom-jom...

Sampai-sampai ja, apa yang kami nampak???
Ne haaaaa...



Apa tu??Aku pun tak tau nak namakan apa...perhimpunan haram ka apa ka, ntah la,,,Tapi yang pastinya, ada pihak kerajaan dan jugak pembangkang...

Ahhh...abaikan..kami mai bukannya nak dengaq ceramah ka apa ka..mai nak lepak-lepak, cuci mata!!

Lepak,cuci mata..

Ha...amik kau,..memang cuci mata sungguh la...hahahah!!


Ini perhimpunan yang diketuai oleh Pak Tam Lit Lit...Perhimpunan untuk menyelesaikan masalah sleeping beg..hahahahah!!!
Masa untuk cari makan...Suma sepakat nak makan Char Koey Teow...aku yang tak makan pun kena ikut ja la...Kali nie aku nak try makan tengok,sedap ka dak..

Mr Alon tnya aku, saipa tak makan Char Koey Teow..aku pun tak tau saipa...Aku rasa sebab dia lembik-lembik,berayaq sama kot,...cam geli ja..heheheh...tak bek, tak bek,,makanan tu,,,

Char Koey Teow Sungai Dua


Muka-muka kelaparan ka muka nampak awek cun???

Ni pun muka kelaparan gak kot..

Bila perut lapaq, senyum pun tak mau dah..

Char Koey Teow Sungai Dua..Terbaik!!








SUJUD!!

♡Assalamualaikum♡




Assalamualaikum..

Apabila kita dilanda musibah apakah sikap yang perlu kita ambil??
Janganlah kita bersedih, berduka dan janganlah kita berputus asa dari rahmat Allah Taala..Semua itu ada hikmahnya..
Ketahuilah bahawa ketika sesuatu musibah itu datang, ianya merupakan ujian bagi hamba, untuk dilihat mana yang benar imannya dan mana yang dusta.

Apa yang mesti dilakukan oleh orang yang beriman jika musibah datang...

1.  Meyakini bahawa semua musibah datangnya dari Allah.
Prinsip ini harus kita pegang, agar kita tetap istiqomah.

Tiada satu bencana pun yang menimpa di bumi dan pada dirimu melainkan telah tertulis dalam kitab (Lauh Mahfuz) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah SWT.

2.  Menyedari kesalahan kita bila musibah itu datang kerana dosa kita.
Ini adab kita di hadapan Allah SWT, sekalipun semua musibah dari Allah SWT, kita tidak menyalahkan Allah SWT tetapi menyalahkan diri sendiri.

3.  Berfikir, mengapa musibah tiba?
Kerana dengan berfikir, kita menjadi orang yang selalu ingat dan takut kepada Allah SWT.

4.  Bertawakal kepada Allah SWT
Maksudnya menjadikan Allah SWT sebagai penolong kita dari semua urusan.

5.  Bersabar atas ujian Allah SWT
Bila kita dilanda ujian berupa kesengsaraan, hendaklah bersabar dan meningkatkan harapan kita kepada Allah SWT. Tapi, bila ujian itu berupa kesenangan, hendaklah kita bersyukur dan meningkatkan takut kepada Allah SWT, agar kita tetap waspada dan istiqomah.

6.  Berbaik sangka kepada Allah SWT
Tidaklah Allah menguji orang mukmin melainkan kerana Dia menyenanginya dan kerana untuk kebaikan mereka di dunia dan di akhirat.

7.  Tidak putus asa tapi berharap rahmat-Nya.
Dan jangan kamu berputus asa dari rahmat Allah SWT, sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah SWT, melainkan kaum yang kafir.



Wednesday, 6 June 2012

Pizza Hut

♡Assalamualaikum♡

Jalan-jalan Cari Makan..

Kali ne kita makan Pizza Hut plak k..
Anyway, sebenaqnya dah lama kami pi makan..Cuma tak sempat nak update entry ja..Cam la bz sangat kan!!
Sebelum tu, kami jalan-jalan tengok movie kat Gurney Plaza...Tengok movie Dark Shadow, best cita tu...Tapi, tengok sorang-sorang ja..Nak tau orang sebelah watpa?????Jeng..jeng..jeng...

TIDOQ la jawapannya...Huhuhu!!

OTW ke QueensBay Mall..
Tu dia..Mr Alon dah start tengok oder dah..Juling biji mata tengok macam-macam jenis makanan..heheh!
Selesai sesi mengoder..Kita galak-galak dulu na..heheh!!



Ok...tak mau cakap banyak...Jom kita makan!!







Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500

♡Assalamualaikum♡



Assalamualaikum dan selamat pagi semua...
Kali ni aku muncul dengan segmen terbaru...Uiiit, bukan segmen aku tau, aku yang nak join segmen...
Jom kita usha segmen apa kali nie..

Segmen nie hanya untuk blogger yang followernya bawah dari 500..Kira aku ne memang layak la sebab follower aku baru ja 166..

Bagi yg nak join segmen ne KLIK BANNER di atas..

Tarikh tutup : 12 Jun 2012

Cepat-cepat sebelum terlambat...



Sunday, 3 June 2012

Fiksyen 302

♡Assalamualaikum♡


LAN LANI, JIMMY YEOH, PRAKASH KUMAR dan FARID JA'AH membunuh mangsa-mangsa mereka dengan kejam. Masing-masing melakukannya dengan cara yang hampir serupa. Angka 302 dilakar di dahi mangsa. Sejurus itu, mereke menghubungi polis dan melaporkan bahawa hukuman mati telah dilaksanakan. Ketika diberkas, mereka menyerah diri dalam keadaan bertelanjang bulat.

Bagaimanapun, motif sebenar setiap pembunuhan sangat kabut. Andai dipadankan dengan psikologi manusia, ternyata mereka yang mengaku bertanggungjawab bukanlah orang yang waras. Kes-kes itu tidak dapat diselesaikan.

Tahun 2032 - seorang peguam, Rita Yuzalina menyertai projek rahsia yang dikendalikan oleh dua pakar psikiatri bertujuan untuk merungkaikan misteri pembunuhan itu. Namun, ia disabotaj. Pertukaran watak berlaku. Lebih menakutkan.....tragedi lampau berulang lagi. Lebih dahsyat daripada apa yang dijangkakan!









Friday, 1 June 2012

Aku, Penyepit??

♡Assalamualaikum♡

Apa perasaan anda, bila anda tak dapat menghaditi majlis pernikahan BFF anda?

Sedih kan kan kan..Huhu..
Tak dapat nak sama-sama meraikan hari bahagia...
Anyway, tahniah untuk BFF aku..Siti Munirah Hussain yang dah sah jadi isteri orang lepas solat Jumaat tadi.
Cam tak caya ja dah kawen kawan aku nie..Hehe..
Semoga bahagia menempuh alam perkahwinan bersama suami tersayang..
Untuk resepsi nanti confirm aku orang pertama yang sampai wey..Kihkih..Aku kan nak jadi penyepit hang nanti...

Gambar kidnap dari FB Kak Mira..Hehheheh!!




Mr Alon vs Ezad Exist

♡Assalamualaikum♡

Wah2...Mr Alon vs Ezad Exist gitu..heheheh!!
Mr Alon cakap, ramai yang penah teguq muka dia ada iras-iras Ezad Exist..Kebetulan depa satu kampung kat aloq setaq..Umah tok Mr Alon berdepan ja ngan umah Ezad..Kadang-kadang time raya nampak la si Ezad ne balik beraya..

Jom kita tilik tengok sama ka dak!!























Amacam???Sama dak??Sama gak kan cikit2...Tapi yang pastinya, My Mr Alon tetap no satu dihati...Kihkihkih!!!