About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Thursday, 31 May 2012

Senggugut @ Dysmenorrhea

♡Assalamualaikum♡



Sesetengah pompuan bila mai hadi, akan rasa sakit yang dipanggil senggugut atau dalam bahasa omputehnya "period pain" atau dalam bahasa medicalnya "dysmenorrhea" (tak tau eja btoi ka dak..heheh).

Sakitnya memang payah nak digambarkan bagi yang tak penah rasa. Sebab tu ada sesetengah pompuan nie bila period ja mula emosi tak stabil, kira nak marah orang ja. Sebab apa?? Sebab tak tahan sakit. Tapi seeloknya kita pompuan nie jangan la tau nak sembuq orang tak tentu pasai plak. Naya orang.

Tapi, selalunya senggugut nie tak berpanjangan, cuma ari awai-awai period ja. Dua atau tiga ari ja. Lepas tu sakit tu akan hilang dengan sendiri. Insyallah!!

Aku, salah sorang orang yang selalu kena senggugut nie. Tapi, stakat nie aku rasa tak penah plak aku nak marah-marah orang ikut suka ati ja...Btoi ka?? Btoi kot...heheheh!!Sakitnya, adoiyay...tak leh nak digambarkan.. Time tu nak wat qeja len pun kalau bleh tak mau dah..Tapi, tak dak la plak tiap-tiap bulan..Sesetengah bulan ja..Stakat nie alhamdulillah, aku masih leh qeja cam besa..Tak perlu nak MC-MC sangat..Lagi bleh qeja kita qeja..

Saipa aku cita pasai senggugut plak nie???
Motif utamanya nak crita pasai sorang patient nie..Sebelum tu apa aku nak kata cuma satu ja..

BODOH PUNYA POMPUAN!!!

Oooppsss...Maafkan saya!!
Hahhahah...tu untuk melepaskan rasa marah..leh kot camtu no..

Alkisahnya cam nie.. Ada sorang regular patient yang selalu mai sebab senggugut..Nak sebut nama ka??
tak yah la kot no..Dia bila mai ja muka memang cam tenuk dah..Meluat tengok..tau la kita tu sakit pun, wat la muka elok-elok ckit aih..Orang len pun sakit gak..
Dia mai cam besa doktor akan cucuk ubat tahan sakit dulu..untuk kurangkan rasa sakit senggugut tu..Tapi, kali ni dia mai, doktor nak cucuk, dia tak mau..Dia kata takkan tiap kali mai nak kena cucuk??Abeh tu, kalau tak cucuk cam na nak hilang sakit kan??Ngok btoi...Motif utama dia nak amik MC...Bila orang nasihat ckit mula nak melenting kata staf cini kurang ajaq..Mentang-mentang hospital kerajaan..Abeh yang tak dak kena mengena pun dia nak sembuq..Sapa tu??Aku la..Hampeh btoi..Aku cakap elok kot dengan dia..Memamg bodoh btoi la..Depan-depan aku bleh dia kata p**i m*k...Oooiiii pompuan, tak malu kat orang len ka yang duk dengar..Kita tu pompuan..Malu la ckit!!Aku yang dengaq ni pun rasa malu kot...

Tapi yang pastinya, walaupun dia melenting tak tentu pasai. Doktor tetap bagi MC ok!!!

Kita tengok lepas nie dia nak mai lagi ka dak..Kalau dia mai gak, memang dia orang yang sangat tak malu..Dah maki sekandaq orang kat cni, ada hati nak mai dapatkan servis lagi...

Sekian, terima kasih..



Monday, 28 May 2012

Cinta Bersatu!!

♡Assalamualaikum♡



Di matamu ku berharga

Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu



Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu



Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku



Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku



Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu



Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuat diriku jatuh cinta padamu

Sunday, 27 May 2012

Puncak Janing...

♡Assalamualaikum♡

Masa cuti kali ni aku gunakan sepenuhnya untuk jalan-jalan...Cewah...jalan la sangat...
Kali ni aku pi berkelah ngan family aku kat Puncak Janing, Kuala Nerang..
Selalu gak pi kat ctu..Kiranya bukan first time nak pi la...
Dengan semangatnya, kami memulakan perjalanan...Yang drivenya, aku la...
Confident ja aku ikut jalan yang besa aku pi...Ikut Wang Tepus...Selalunya amik masa dalam 45 minit camtu...
Tapi kali nie hampir-hampir dua jam baru sampai...Hahahahahahah...Sesat..
Tu la, confident sangat...Tapi, aku pun tak tau camna aku bleh ikut jalan len..ayat cover line...

Dah nak sampai ke sempadan Thai dah kami pi...Last-last baru sedaq kata dah sesat...Dengan bantuan GPRS dari handset cabuk aku tu, kami selamat gak sampai...Fuuuhhh!!!

Lyn masih tersenyum walaupun kami dah sesat...




yeeehhhaaaaa...here we are..

Bayangkan bila dah bleh berendam dalam tu...Aduhai, syahdunya...

Adelyn Zuhayra

Pak Su 

Minah Senget
Adelya ZUhayra
Berkelah kalau tanpa makanan tu rasa cam tak lengkap kan kan...
So, bekalan jangan di lupa..nanti perut yang booollatt nie mintak di isi plak..

Nugget Ayam

Ikan Masak Asam & Sambal Teluq

Ayam 

(p/s:entry ne dah berlapuk dalam draft..Huhuhu...ingat dah post dah..masalah teknikal..)


Monday, 14 May 2012

Pantai Chenang

♡Assalamualaikum♡

Best bila skali skala kuaq amik angin pantai ne..Walaupun aku duk Langkawi, tapi bukan slalu aku lepak tepi pantai petang-petang cam nie..

Macam-macam aksi bleh kita tengok..dengan pelancongnya, penduduk tempatannya, beach-beach boysnya...

Sebut pasai beach boys ne aku selalu tertanya-tanya..depa ne mandi ka dak??opppsss...aku sekadaq nak tau na..tak dak kena mengena dengan yang hidup atau yang dah meninggal dunia...saipa aku tanya cam tu??

Sebab, aku tengok depa ne belengaih semacam ja...oppsss skali g..aku tak dak niat nak kata kat sapa-sapa ok..cuma nak tau ja..satu g depa ne tak dak umah ka?memanjang ja duk ada kat cni..pg ptg siang malam...

Ok, udah-udah la nak menyibuk pasai beach boy no...tak pasai-pasai ada yang berasa satgi,naya aku!!

Pantai chenang ne tak penah sunyi ngan manusia..everytime orang ramai..pagi mungkin kurang sikit kot..

First time aku tengok Pantai Chenang ne lengang, masa amaran tsunami dikeluarkan ari tu..memang sunyi sepi kat cni..tak nampak kelibat sorang manusia pun..aku tak tau depa lari pi mana abeh..kedai suma tutup..time tu ja la..la ne, orang macam dulu balik...

Masa amaran tsunami dikeluarkan ari tu, esoknya ada pesta air kat cni..orang tetap berpusu-pusu nak berseronok kat cni..
Aku???
aku duk umah ja sebab takot..mr alon pun awai-awai g dah pesan jangan dekat ngan pantai...takot jadi apa-apa..benda kalau nak jadi tak kira masa...patutnya kita kena sentiasa beringat...
Tapi apa-apa pun,tu terpulang kat diri masing-masingkan...

Wah..panjang plak aku berletiaq ari ne...Sementara tunggu Ain, Sera n Min abeh mandi pantai dan la aku nak merapu kat cni kan kan...

Jeng..jeng...dari jauh aku dah nampak hujan is coming...jom-jom blah dulu sebelum basah lencun!!!




Sunday, 13 May 2012

Buggy Car, Tasik Darulaman..

♡Assalamualaikum♡

Aku rasa ne first time kot aku nek Buggy Car ne ngan Mr Alon...
Sebelum nie aku slalu nek ngan family aku ja..
Ari tu galak plak nak nek...Mujuq la Mr Alon on ja..
Klu dak...Huhuhhuuhu...
Slalu aku nek, kami bawak slow-slow ja...Menikmati keindahan tasik darulaman tu...
Tapi....sekali Mr Alon bawak, macam nak race da...Hahahahahah!!

Tasik Darulaman

Gaya seorang racer Buggy Car..Heheheh!!





Motif gambaq...Nak tunjuk kasut baru...Hahahaha!!!


Bank Islam VS Nasi Kandaq Line Clearrrrrrrrr...

♡Assalamualaikum♡

Ari tu Mr Alon ada interview kat Bank Islam blah Seberang Jaya...
Apalagi jom kita ikut...Bleh p shopping sekali kan kan kan kan..
Kami memulakan perjalanan ngan semangar yang berkobar-kobar..Hahahhaha!!
Mr Alon dengan semangat interviewnya dan aku.....dengan semangat shoppingnya..kihkihkih...

Jom breakfast dulu...Apa-apa pun perut yang booolat ini perlu diisi dulu...
Lokasi : Old Town White Coffee, Sunway..

Rupa-rupanya sedap no teluq separuh masak ne..
Maklum la jakun sikit sebab tak penah makan..Kononnya tak lalu..
Bila rasa sekali, nak lagi la plak!!



Setle interview Mr Alon, apalagi....Masa untuk jalan-jalan...
Eh...lupa plak...perut yang booolat ini perlu diisi lagi..Hahahahah!!!(qeja makan ja nih)
Lunch untuk ari tu, disponsor sepenuhnya.....di Home Sweet Home...Tapi, bukan umah aku la..takkan nak patah blik Jitra plak...Umah my sis, Kak Pina....Ingatkan dia nak masak special-special untuk kami....Rupanya dia masak lauk tunjuk..Hahahahah!!
Apa-apa pun tak kisah, janji sedap dan kenyang...thanks Kak Pina...Len kali kami nak lauk masak sendiri plak no...

Ok, selesai menambah tenaga, baru la masanya untuk jalan-jalan...
Gurney, here I come...
Plan mula, nak tengok wayang kat Gurney...Tapi setelah perbincangan yang serius dijalankan, kami tak jadi tengok wayang, sebab kesuntukan masa...Masa yang ada boleh digunakan untuk jalan-jalan, shopping-shopping....

Window shopping ja no...

Akhirnya, yang menjadi idaman telah menjadi milikku...

Penat jalan-jalan, masa untuk makan lagi...Mr Alon teringin nak makan nasi kandaq yang sempoi-sempoi...
Tanya punya tanya, ada orang rekemen Nasi Kandaq Line Clear...Jom kita try tengok clearrrr ka dak..

Pehhh...memang line clear...Sampai ari ne pun duk terasa g...Len kali kena pi cari lagi...





Laksa Lemak...

♡Assalamualaikum♡

Makan...makan...dan makan..
Asyik-asyik makan..heheheh..

Kali nie cerita tentang Laksa Lemak..Sapa penah makan Laksa Lemak Pacific Aloq Setaq???Angkat kaki..
Uit..uit..jangan duk angkat kaki sungguh la..Tertungging satgi naya..Hahahha..

Laksa Lemak Pacific memang terbaik..Dari dulu hingga sekarang..Aku tak ingat sapa yang mula ajaq aku makan kat ctu, lama sangat dah!!
Yang pastinya, sampai sekarang, kalau jejak kaki kat Pacific mesti cari Laksa Lemak..
Ari Selasa lepas, sampai-sampai ja kat Tanah Besaq, trus p shopping..Hahah..
Penat shopping, perut lapaq..Masa untuk cari sesuatu yang bleh mengisi perut yang booolat ini...Eh..eh, tapi bukan perut aku tau, perut Mr Alon..Sebab ari tu aku tak sihat, so nafsu nak makan tu sangat la berkurangan...

Laksa Lemak yang terangkat tu pun tak mampu menaikkan nafsu makan aku..Jadi, Mr Alon makan sorang-sorang la..Aku hanya menjadi pemerhati!!

Muka kelaparan...
Pehhhh...terliuq..

Jom makan jom...

Tabiat Mr. Alon, cuci sudu sampai berkilat dulu na..

Muka orang tak sihat..

Aauuummm!!!

Pehhh...nikmat bila bleh teetttt makanan orang...

Tak tahan daulat...kena rasa gak nie..huhuhu...

Gambar ni bukan saja-saja di snap..
Nampak teddy bear kat blakang tu??
Sapa tak nampak memang tak lama dah aku rasa...Hahahah..
Mr Alon kata muka aku cam teddy bear tu...Huh..hampeh btoi!!

Thursday, 3 May 2012

Kari Ngeri

♡Assalamualaikum♡

"Hiduplah dengan pantas, matilah dengan cepat, dan tinggalkan mayat yang menarik.."

Mungkin ramai yang dah besa ngan Blog KariNgeri nie. Aku mula tau pasai blog nie, Mr Alon yang habaq. Dia selalu layan gak blog nie. Tapi, dia pesan kat aku jangan bukak. Tapi, macam besa aku nie agak ketegaq. Gatai gak nak bukak. First time aku bukak, tak sampai seminit aku tutup balik. Dan tu gak la first and last time aku bukak. Sampai la ari nie, tangan ne gatai ja nak bukak. Dengan beraninya konon nak tengok. Hehehehehe. Tapi, aku masih tak mampu nak browse sampai bawah. Sebab apa?? Nak tau sebab apa, try bukak sendiri dan tengok. KLIK SINI . Pastikan anda seorang yang tak lemah semangat..Heheheheh!!

Meh aku nak kenalkan serba sedikit pasai blog ne bagi sapa-sapa yang tak tau...

KariNgeri merupakan sebuah blog yang merakamkan pelbagai peristiwa ngeri dan berkaitan dengan kematian dari luar negara. Pada asasnya blog ini bertunjangkan maklumat dari melalui gambar dan video mengenai kejadian ngeri yang berlaku di luar negara. Semua maklumat yang terdapat di sini tidak dapat disahkan 100% tepat kerana kami sendiri menerimanya dari pelbagai pihak yang lain. Cuma dapat dipastikan bahawa gambar dan video yang terkumpul di sini adalah benar dan bukan palsu atau produk photoshop.

Blog ini hanya sesuai ditonton oleh mereka yang berusia 18 tahun ke atas sahaja kerana kandungannya yang terlalu ekstrem. Perlu juga ditekankan bahawa tiada sebarang nilai moral atau agama yang cuba kami sampaikan di sini. Blog ini hanya berperanan untuk memberikan maklumat, iaitu realiti secara telus tanpa ada sebarang bias dari sudut kepercayaan politik, mahupun ideologi. Jadi, anda digalakkan untuk membuat tafsiran sendiri terhadap kandungan blog ini.

Wednesday, 2 May 2012

Simpang Kenyum...

♡Assalamualaikum♡

Bagi penduduk Langkawi, mungkin tau kat mana Simpang Kenyum nie...Mungkin jugak slalu pi kat market Simpang Kenyum...Aku panggil market la, orang len mungkin panggil kedai kot...Sebab kat ctu dah macam market..Suma benda ada...Macam-macam jenis ikan, udang, sotong, siput ada...daging dan ayam pun ada..Senang pi kat ctu..

Tapi, setelah apa yang berlaku ari ni..Mungkin aku takkan jejakkan lagi kaki aku kat ctu..Owner dia memang la cam sombong ckit..Tapi aku tak penah amik kisah pun..Lantak la kalau dia nak menyombong pun..Janji aku pi, cari barang, jumpa, bayar, aku balik...Tapi ari nie.....memang layanan yang bagi aku sangat kurang ajar...