About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Tuesday, 17 April 2012

SEGMEN PKA RAHIM : SURPRISE..!!!

♡Assalamualaikum♡



Kejadian ni berlaku kalau tak silap aku tahun 2005. Dah lama sangat dah. 
First time aku rasa pengalaman yang mengejutkan, menakutkan, suma ada la.
Time tu, aku join Kajian Luar Geografi untuk student upper 6 di Langkawi. 
Kami menginap di sebuah institut di Kuah. Macam besa, aku dan kawan-kawan aku selalu 
orang yang terakhir meninggalkan dorm. Kami berlima waktu tu (kalau ampa baca ne mesti ampa ingat), 
tengah siap untuk makan malam. Student len suma dah turun ke kafe. Masa tengah bersiap tu jeng...jeng...jeng...Hehehe!! Tiba-tiba lampu terpadam, black out. Aku pun apalagi terkejut gak la, 
gelap kot. Tengah siap nak pakai tudung time tu. Member aku yang sorang nie, berani gak la. 
Dia yang tarik kami bagi duk setempat. Time tu kami suma cuba capai apa yang patut, sebab nak lari turun bawah. Tudung senget pun dah tak heran dah. Senget pun senget la...

Tiba-tiba....Tapppp...Tapppp...Tapppp..kami dengar orang lari dalam dorm. Lari laju. Bayangkan orang pakai selipar lari atas lantai marmar..Camtu la bunyinya..Suma diam, tak terkata apa. Terkejut suma ada. Sat ja, tiba-tiba lampu menyala balik. Kami semua terus lari turun bawah tempat semua student berkumpul. Muka masing-masing memang pucat, cuak dah. Member aku yang sorang tu dah mula teriak sebab terkejut. Mujuq la aku nie berani sikit dari kawan aku tu..hahahah!! Kalau dak mau pengsan dah aku..
Dan member aku yang berani tu kata masa black out tu jugak dia dengar bunyi benda diseret dalam toilet..
Gila, seram kot. Malam tu masuk toilet memang masuk 10 orang sekali..Huhu..Takot punya pasai..
Tidoq pun memang berhimpit-himpi..

Nie la satu-satunya pengalaman paling menakutkan yang penah aku lalui dalam hidup aku.



Nak join??
Klik banner di atas.





"SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84"

♡Assalamualaikum♡



Klik BANNER untuk join.
Tarikh Tutup : 24 April 2012 / 11.59 pm



Monday, 16 April 2012

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

♡Assalamualaikum♡


Jom join segmen lagi...Senang ja..Ikut step di bawah..

1. Sediakan satu entri khas yang bertajuk "RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com" 
dan linkkan ke entry ini.

2. Copy & paste senarai hadiah di bawah ini ke dalam entri-entri kamu

Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah saguhati x 10 orang

3. Terbuka kepada blogger warganegara Malaysia sahaja.

4. Nak follow blog ini dialu-alukan tetapi tidaklah diwajibkan. Tapi make sure la masa pengumuman 
pemenang nantin dapat alert dan beri feedback dalam masa 3 hari selepas pengumuman dibuat. 
Lepas 3 hari tak der feedback, automatik LR akan buat cabutan baru untuk pemenang baru k.

5. Nak tag kawan-kawan juga dialu-alukan tapi tidaklah diwajibkan.

6. Tinggalkan link entri kamu di ruangan komen entri ini. Oh ya, letakkan sekali ID facebook
 atau alamat emel untuk mudah dihubungi nanti.

7. Tarikh tamat GA ini pada 07.05.2012 jam 12.00 tengahari.

Klik SINI untuk join.




Saya Blogger Pilihan Chegu Zubir

♡Assalamualaikum♡

Anda blogger yang baru mula nak hidup dalam dunia blog???
ingin mempromosikan blog anda????
ingin mencari kawan blog dengan gaya tersendiri???
Nak follow tapi tak tahu blog mana nak follow??

jangan susah hati..jom sertai segmen terbaru khas buat blogger Malaysia dan luar Malaysia...
SEGMEN BLOGGER PILIHAN CHEGU ZUBIR

Sebuah segmen yang amat mudah..tiada paksaan...
ingin sertai???
mudah..
1) hanya buat entry tajuk : Saya Blogger Pilihan Chegu Zubir
2) letak header khas Blogger Pilihan Chegu Zubir


3) letak url blog anda
4) jangan lupa letak url entry anda pada ruangan komen..
segmen TAMAT pada hari JUMAAT jam 12 tengah malam bersamaan 20 April 2012
5)semua yang join akan diberi penghargaan special...terima kasih dan selamat menyertai..



Segmen : Saya bangga menjadi blogger

♡Assalamualaikum♡

Mulakan pagi anda dengan segmen..




Saya bangga menjadi BLOGGER dari
 KEDAH DARUL AMAN

Nak join, KLIK BANNER!!

Sunday, 15 April 2012

Teman Sejati

♡Assalamualaikum♡

Hanya mampu lafazkan ALHAMDULILLAH...
Bak kata orang air dicincang takkan putus...Salah faham macam mana pun tetap saling ingat mengingati...Saling merindu..
Buat teman-temanku, lagu ini untuk anda semua!!
Teman Sejati Selamanya..


Tuesday, 10 April 2012

Facebook aku cantik..

♡Assalamualaikum♡

Wah...FB aku kaler pink...cantik oooo..Hahhahaah..
Tapi syok sendiri ja la, sebab aku sendiri ja yang nampak kaler pink ne..
Klu orang len bukak FB aku tetap kaler biru gak..
Syok sendiri pun syok sendiri la...Tak la boring sangat aku tengok FB aku nie...Asyik warna sama ja kan kan kan!!



Cantik kan kan kan...Jangan jeles na!!Hehehehe...:-)




Kucing & ......

♡Assalamualaikum♡

Sapa suka kucing??? Angkat tangan..
Sapa suka taik kucing??? Angkat tangan..
Hahahahah..

Of coz la suma tak suka taik kucing kan..
Aku, kalau kucing aku sendiri aku tak kisah nak cuci tiap-tiap ari pun...

Eh, awat yang topik taik kucing plak ne??
Hehehehhe...
Aku dalam mood geram sebab sejak dua menjak nie, ari-ari aku nak kena cuci taik kucing yang menempel kat laman umah aku..Huh,,,sangat menyakitkan ati..Mungkin kucing tu kena cirit birit kot...
Hari-hari dia nak mai membuang kat umah aku..Hampeh btoi..

Bukannya sikit, banyak plak tu..ari ne cuci, sok nak pi qeja tengok da lagi 2,3 tempek...Cuci plak, esoknya ada lagi 2,3 longgok...Adoi...penat cam nie...

Aku kena pasang CCTV kat umah aku dah rasanya, untuk kenalpasti kucing mana yang duk mai tinggai bahan bukti..Heheheheh!!!



Monday, 9 April 2012

Star Cruise

♡Assalamualaikum♡

Ada sapa-sapa penah nek Cruise dak?
Meh la cita pengalaman, best dak nek cruise...
Aku teringin sangat nak nek cruise..Ala-ala Titanic gitu..tapi tak mau la karam cam Titanic plak..Huhu!!
Orang kata kalau untuk honeymoon sangat sesuai..btoi ka?
Kena rancang dari awai ne...Hahahah..(galak ngat eh)

Kapal Cruise ne 4 jenis...Salah satunya Super Star Libra...Perjalannya dari Penang-Phuket-Krabi-Penang selama 4hari 3malam..Harga pakej bermula dari Rm 2452 seorang..Murah kan???huhu...murahnya,,,,

Macam-macam kemudahan ada disediakan...Antaranya restaurant & bars, Skyline KTV (open style karake lounge), Fitness Center, Photo Gallery, Internet Cafe, Beauty Salon, Children Playroom & macam-macam lagi la..

Sunday, 1 April 2012

Alhamdulillah..

♡Assalamualaikum♡

Alhamdulillah...majlis berjalan dengan lancarnya..Semua tetamu balik dengan perut yang kenyang..Hehehe..

Ari ne aku wat sedikit kenduri kesyukuran sempena beday aku, 16 Mac yang lepas...Sempena 25 tahun aku hidup kat muka bumi ne..Syukur sebab aku masih diberi kesempatan sampai ke hari ni untuk bernafas...