About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. A gumoks woman trying to be a kuruih woman. Kihkihkihkih!!

Sunday, 13 November 2011

Dah lama xwat qeja nie!!!

♡Assalamualaikum♡

Zaman nie dh lama berlalu..Hahahah...rasa cm rindu nk wat lagi...bila la nk berpeluang la nie...

Inilah yg dipanggil nota kecik @ lebih dikenali oleh ramai student sbg "toyol"...

Macam2 cara ada nie...yg mna satu cara anda...Klu aku dlu, canggih la ckit, guna hdset...Mlm sblmnya pulun la salin kt note segala nota2 penting...

Tapi nk wat kena perlukan keyakinan yg tinggi dan juga keberanian...Kalau xbrani jgn cuba2 wat tau..Kantoi, carrylah anda...

Aku dlu bleh dikatakan agak brani, sbb tu aku brani wat...bersama rakan2 yg len (adah, yana,k.iela,sheila,mira,emma..ramai lg la,..bleh dikatakan satu kelas wat)..yg paling tera skali pasai "toyol"niee...ha, yana la orgnya...hahahaha!!!jgn mrh yunk...


Paling aku suka..magik,ada 3 tgn..
Inilah yang dikatakan "teamwork"
Btoi dak aku kata, satu kelas wat qeja nie..nie pesen tiru awek nie...Skali tgk cm inai lukis besa ja...Seni halus...




Saturday, 12 November 2011

MUZIUM GALERIA PERDANA

♡Assalamualaikum♡

Galeria Perdana dibina bertujuan mempamerkan anugerah, cenderamata dan hadiah yang diterima oleh Y.A. Bhg. Tun Dr. Mahathir bin Mohamad dan Y.A. Bhg. Tun Siti Hasmah bte Mohd Ali daripada pemimpin-pemimpin dan tokoh-tokoh dunia serta masyarakat Malaysia sebagai penghargaan kepada beliau dan Negara Malaysia semasa beliau menjadi Perdana Menteri.

Peranan asal Galeria Perdana hanya sebagai tempat mempamerkan anugerah dan hadiah-hadiah yang diterima oleh Y.A Bhg. Tun Dr. Mahathir telah berubah. Kini Galeria Perdana secara tidak langsung berfungsi sebagai institusi khusus yang mempamerkan, menyimpan dan memelihara anugerah, hadiah dan cenderamata yang diterima oleh Y.A. Bhg. Tun Dr. Mahathir Mohamad dan Y.A. Bhg. Tun Dr. Siti Hasmah Hj. Mohd Ali sebagai Perdana Menteri Malaysia keempat dan mantan Wanita Pertama Malaysia.

Bagi Blok A, mempamerkan pelbagai hadiah dan cenderamata unik yang diperbuat daripada kayu, Kristal dan kaca. Pelbagai jenis batu permata dan alat-alat muzik juga turut dipamerkan. Menempatkan koleksi yang diperbuat daripada porselin dan tekstil. Koleksi yang menggunakan islam sebagai tema turut juga dipamerkan di sini.
Sebagai isteri tersayang Tun Dr. Mahathir Mohamad, Tun Dr. Siti Hasmah juga turut menerima hadiah dan cenderamata unik daripada ketua-ketua Negara dan juga orang awam. Kesemuanya ini dipamerkan di aras satu Blok B. Sementara di aras bawah adalah cenderamata yang di perbuat daripada perak, gangsa, pewtwer dan tembaga.
Bagi Blok C, dipamerkan pelbagai koleksi lukisan, barang kemas dan lain-lain cenderamata yang diterima dari seluruh dunia. Aras ini mempamerkan kenderaan dan model-model miniature yang menarik.

Waktu Lawatan


Dibuka setiap hari bermula jam 8.30 pagi hingga 5.30 petang & 8.30 pagi to 6.00 petang semasa cuti sekolah dan cuti umum.

Bayaran Masuk


Dewasa RM 10.00
Kanak-kanak RM 4.00 (6 – 12 tahun)
Kamera RM 2.00
Video Kamera RM 5.00
*Kadar istimewa kepada pemegang Mykad. Sila tunjukkan Mykad anda untuk mendapatkan potongan harga.

Alamat


Galeria Perdana
Jalan Ayer Hangat,
Mukim Kilim, 07000 Langkawi
Kedah Darul Aman

WELCOME TO GALERIA PERDANA

Potret Tun Mahathir Mohamad daripada beras
Hadiah daripada ABKHA Enterprise, 1997
Girlfriend lama Tun..


Ikan emas daripada tembaga hadiah
Kedutaan Republik Islam Iran

Koleksi Patung






Visitor Book

Koleksi Kereta











Wednesday, 2 November 2011

Bahagia!!

♡Assalamualaikum♡

Kita tidak akan bahagia selagi orang di sisi kita tidak bahagia. Pegang kata-kata itu. Impilikasinya, untuk kita bahagia, carilah orang yang paling hampir dengan kita dan bahagiaakanlah mereka. Hanya setelah itu, barulah kita akan merasa bahagia. Sesungguhnya bahagia itu bukan “benda” yang akan berkurang bila diberikan, tetapi ia umpama cahaya yang semakin “diberikan” akan bertambah terangnya. Dengan menyalakan lilin orang lain, lilin kita tidak akan padam… tetapi kita akan mendapat lebih banyak cahaya.



I Will Always Love You..


♡Assalamualaikum♡


If I should stay,
I would only be in your way.
So I'll go, but I know
I'll think of you ev'ry step of the way.

And I will always love you.
I will always love you.
You, my darling you. Hmm.

Bittersweet memories
that is all I'm taking with me.
So, goodbye. Please, don't cry.
We both know I'm not what you, you need.

And I will always love you.
I will always love you.

(Instrumental solo)

I hope life treats you kind
And I hope you have all you've dreamed of.
And I wish to you, joy and happiness.
But above all this, I wish you love.

And I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I, I will always love you.

You, darling, I love you.
Ooh, I'll always, I'll always love you.






Aku, Kamu & Sebuah Kehilangan..

♡Assalamualaikum♡

Saat entry nie ditulis, aku rasa kehilangan..Sangat sunyi, mcm ada something yg missing..apa yg missing nie?? Aku buntu, aku sedih, aku rindu, aku......
mcm2 yg aku rasa. Aku pun xtau nk describe apa yg aku rasa sebenarnya!

Rasa seolah-olah aku kehilangan sesuatu yg amat bermakna dlm hidup aku!!
Sunyi sepi, meninggalkan aku seorang diri ternanti2 saat2 kata2 itu diucapkan..
Kata???

Menunggu saat2 kehilangan itu kembali semula pada aku. Agar aku dapat menjalani hidup ini seperti waktu dulu. Seperti waktu kau mengucapkan kata itu padaku. Menjadi pendorongku, menjadi pembakar semangatku, menjadi segala-galanya untukku.

Aduhai kehilangan...Kembalilah!! Supaya semangatku yang hilang dapat kembali semula.
Jika itu adalah salahku, maafkan lah aku..Sesungguhnya tiada kata-kata yg dapat kugambarkan betapa ku merindu..






Diantara deburan ombak,
Aku bertanya, siapakah diriku?
Diantara desiran angin,
Aku bertanya, kemana perginya dirimu?

Aku seperti kehilangan harapanku,
Aku mudah rapuh,
Aku mudah jatuh,
Aku mudah menangis.

Dimana dirimu?
Ingatkah janjimu padaku?
Mengapa kau tinggalkan debu yang tersisa?
Mengapa kau pergi tanpa pesan?
Mengapa kau pergi?




Tuesday, 1 November 2011

Kemaafan!!


♡Assalamualaikum♡


"MAAF" Satu perkataan yang mudah tp kadang2 sukar diluahkan. Dalam kehidupan kita sehari banyak perkara yang kita lalui. Tanpa kita sedar dalam kita leka melayari kehidupan kita seharian, kita sering melukakan hati orang2 disekeliling kita, orang2 yang kita sayangi! Cukupkah sekadar dengan sekadar mengucapkan MAAF? Terubatkah hati2 yang kita lukakan? Selagi kita bergelar manusia, kesilapan merupakan perkara yang paling sukar dielakkan. Adakalanya kesilapan itu terpaksa dilakukan untuk melindungi sesuatu. Terpulang pada hati untuk menilai wajarkah sesuatu kesilapan itu dimaafi. Adakanya ego perlu diletakkan ketepi. Dengarlah pada kata hati! Buat orang2 yang pernah aku sakiti, maafkan lah kesilapan yang telah aku lakukan. Percayalah hidup ini tak akan dapat lari dari melakukan kesilapan. Apa yang penting ialah belajar dari kesilapan itu untuk tidak diulangi. Nilai kemaafan itu sangat dihargai bagi orang yang mengharapkannya. Dengan memaafkan orang lain tidak akan membuat kamu berkecil hati tapi akan menggambarkan ketinggian budi pekerti. Maafkan aku...






A Moment To Think!!

♡Assalamualaikum♡

Everyone says love hurts, but that isn't true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is the only thing in this world that does not hurt.




Kalau Lelaki....

♡Assalamualaikum♡

Kalau lelaki handsome pendiam,
Perempuan akan cakap : Wow! Cool gila!
Kalau lelaki tak handsome pendiam,
Perempuan akan cakap : Eleh! Perasan bagus...

Kalau lelaki handsome berbuat jahat,
Perempuan akan cakap : Nobody's perfect.
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat,
Perempuan akan cakap : Memang, muka pun macam rumah!!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yang diganggu,
Perempuan akan cakap : Machonya, macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu,
Perempuan akan cakap : Entah-entah tadi tu kawan dia.

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik,
Perempuan akan cakap : Sangat sepadan. So sweet!!
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik,
Perempuan akan cakap : Mesti kena bomoh perempuan tu.

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih,
Perempuan akan cakap : Jangan sedih, saya ada!
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih,
Perempuan akan cakap : Memang patut pun. (sambil tengok atas bawah)

Kalau lelaki handsome menyayangi binatang,
Perempuan akan cakap : Perasaannya halus, penuh dengan kasih sayang.
Kalau lelaki tak handsome menyayangi binatang,
Perempuan akan cakap : Sesama keluarga memang harus saling menyayangi.

Kalau lelaki handsome bawa kereta BMW,
Perempuan akan cakap : Hebat luar dalam!
Kalau lelaki tak handsome bawa kereta BMW,
Perempuan akan cakap : Bang, mana bosnya!

Kalau lelaki handsome tidak mahu bergambar,
Perempuan akan cakap : Pasti takut kalau-kalau gambarnya tersebar.
Kalau lelaki tak handsome tidak mahu bergambar,
Perempuan akan cakap : Tentu tidak sanggup melihat hasilnya bukan?

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan,
Perempuan akan cakap : Ini barulah lelaki gentleman.
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan,
Perempuan akan cakap : Naluri seorang pembantu memang begitu.

Kalau lelaki handsome bersedih hati,
Perempuan akan cakap : Let me be your shoulder to cry.
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati,
Perempuan akan cakap : Kenapa kuat menangis?Macam ini lelaki?


Tapi, kalau perempuan cantik dan perempuan tak cantik cm na plak???